• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi u Banjaluci bi Milan, Totenhem, Volfsburg... Ali, ne i Vlado Jagodić - Ovo su želje Borčevog stratega!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Nisam ludi optimista, ali optimista jesam jer zašto se ne bismo borili za prolaz dalje?", poručuje trener Borca pred žrijeb drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Liga Evrope žrijeb 2. kolo kvalifikacija Koga će dobiti Borac Vlado Jagodić neće Milan, Totenhem Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac je nakon četiri i po decenije uspješno preskočio prvu prepreku na međunarodnoj sceni, a u ponedjeljak nešto poslije 13 časova, nakon žrijeba u Nionu, saznaće ime narednog protivnika, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

U opticaju je 35 imena, mogućih protivnika, iz grupe povlaštenih klubova (povlašten je i Zrinjski, ali Borac ne može izvući rivala iz bh. lige), jer s obzirom na nizak UEFA koeficijent, Borac je svrstan u grupi nenosilaca.

Možda će vas zanimati

Banjalučka, ali i javnost kompletne Republike Srpske i BiH, s nestrpljenjem očekuju koga će loptice u bubnju dodijeliti Borcu.

Među potencijalnim protivnicima su imena nekoliko izuzetno jakih, zvučnih klubova sa Starog kontinenta poput Totenhema, Milana, Volfsburga, Galatasaraja, Glazgov Rendžersa, a tu je i beogradski Partizan te Hajduk iz Splita.

Ipak, kako je naglasio trener Borca Vlado Jagodić, njemu je trenutno bitniji meč m:tel Premijer lige BiH, u kojem će njegova ekipa u ponedjeljak ugostiti Krupu.

"Uopšte ne razmišljam o žrijebu. Nije kurtoazija kad kažem da samo mislim na Krupu. Hajde prvo da sačekamo sutrašnji dan kada će UEFA odrediti podgrupe", kazao je Jagodić.

Ipak, ne može se pobjeći od onoga što Borac očekuje 17. septembra, kada će biti odigrani mečevi drugog kola kvalifikacija drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

"Teško je govoriti o imenima, bilo bi degutantno jer možda se desi da i ne bude u našoj podgrupi. Znate da će biti grupe po 10 klubova u kojima će se tražiti pet parova. Da li će to biti opet na regionalnom principu, što bi nam i najviše odgovaralo, vidjećemo. Imamo vrijeme za skauting, nisu utakmice odmah nakon žrijeba, već se igra za nepune tri sedmice", istakao je Jagodić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nema sumnje da bi mnogi voljeli da Borac odmjeri snage sa najvećim evropskim imenima, naročito ako bi se taj meč igrao u Banjaluci. Ipak, ima i onih koji drugačije misle.

"Ima želja i reakcija u klubu i oko njega. Voljeli bi najjače. I ja bih volio dobiti najjačeg, ali sam pod uslovom da imamo publiku, pa da napunimo naš Gradski stadion i da ljudi imaju šta vidjeti. Ovako, zagovornik sam da dobijemo nekoga sa kim možemo ravnopravno da se borimo, a ima takvih ekipa. Zašto ne biti optimista? Nisam ludi optimista, ali optimista jesam jer zašto se ne bismo borili za prolaz dalje?", naglašava trener Borca.

Osim gore nabrojanih, potencijalni rivali Borca su još: Bazel (Švajcarska), Kopenhagen (Danska), APOEL, Apolon Limasol (Kipar), BATE Borisov (Bjelorusija), Malme (Švedska), Standard Lijež (Belgija), Steaua (Rumunija), Granada (Španija), Hapoel Ber Ševa (Izrael), Rozenborg (Norveška), Rems (Francuska) MOL Fehervar (Mađarska), Rio Ave (Portugal), Dinamo Moskva (Rusija), Slovan Liberec (Češka), Škendija (Sjeverna Makedonija), Kolos Kovalivka (Ukrajina), Viljem Drugi (Holandija), Jablonec (Češka), Nju Seints (Vels), Leh Poznanj (Poljska), Hartberg (Austrija), Aberdin (Škotska), Kairat (Kazahstan), Žalgiris (Litvanija), Orhus (Danska) i Madervel (Škotska).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

JOŠ VIJESTI O BORCU

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC