• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki KATASTROFALAN u drugoj četvrtini, to ga i koštalo: Bh. predstavnik trećim porazom završio prvi ABA 2 turnir

Autor Dragan Šutvić

Drugih deset minuta i samo šest postignutih poena koštali su Širokobriježane bodova na zatvaranju takmičenja na Zlatiboru

 ABA 2 liga 4. kolo Sutjeska Široki 84 66 Izvor: Promo/ABA 2

Trijumf službenim rezultatom (bar za sada) nad hrvatskom Goricom, pa tri vezana poraza – učinak je košarkaša Širokog Brijega na prvom ABA 2 "balonu" održanom na Zlatiboru.

Poslije 20:0 protiv tima koji zbog korona virusa u svojim redovima nije doputovao na srpsku planinu, tim iz Hercegovine je upisao neuspjehe protiv Zlatibora, a onda MZT-a, pa na kraju i večeras u duelu sa nikšićkom Sutjeskom:

SUTJESKA – ŠIROKI 84:66

(20:21, 21:6, 21:25, 22:14)

Možda će vas zanimati

U duelu sa timom koji sa klupe predvodi Velimir Gašić, koji je prije 20 godina sa tadašnjim Borac Nektarom osvojio jedinu titulu šampiona BiH, Širokobriježani su katastrofalno odigrali drugu četvrtinu.

Čak osam trojki u tom periodu nije pogodio tim sa Pecare, a postigao je samo šest poena – svi su bili djelo Rašana Dejvisa, koji je na kraju meč završio sa 24 poena, po čemu je bio i najefikasniji na terenu.

Živnuli su gosti u napadačkom smislu u trećoj četvrtini, dobili je rezultatom 21:25, za "minus deset" pred posljednju četvrtinu, ali su u tom periodu ponovo bili prilično "tanki"...

Iskoristio je to predstavnik Crne Gore i, praktično, rutinski riješio ovaj meč, te došao do prve pobjede u takmičenju.

Prvi ABA balon, koji je trajao od 9. novembra, završava se sutra, a posljednjeg dana turnira svoj četvrti meč odigraće i posljednji bh. predstavnik, banjalučki Borac.

Rival će mu, sa početkom u 17 časova, biti skopski MZT, jedan od glavnih favorita za osvajanje takmičenja i plasman u elitni razred regionalnog takmičenja.

Podsjetimo, ranije danas posljednju utakmicu na ovom turniru odigrao je sarajevski Spars, koji je nakon dramatične završnice poražen rezultatom 77:78 od podgoričkog Studentskog centra, koji će tako biti jedini tim koji će bez poraza ući u drugi termin.

Termin i mjesto odigravanja tog turnira, ali i ostalih planiranih, biće naknadno određen.

SUTJESKA: Milović, Goranović, Milošević 18, Varajić, Vulević 5, Bošković 8, Ćalić 3, Spasojević 22, Sejfić 14, Lalović 10, Korać 2, Drašković 2.

ŠIROKI: Dejvis 24, Čović, Čolak 3, Zubac 10, Bošnjak, Buljević 4, Šušak, Drežnjak 18, Damjanović 3, Vujanović, Mandić 2, Batinić 2.

TABELA: Studentski centar 8, Podgorica 7, Spars 6, Mladost 6, Rabotnički 6, Borac Banja Luka (-1) 5, MZT (-1) 5, Sloboda (-1) 5, Sutjeska 5, Zlatibor (-1) 5, Široki 5, Lovćen 1947 5, Helios (-1) 4, Gorica (-1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC