• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika pobjeda Partizana, Sašo čvrsto na zemlji: Nema euforije, tražim samo koncentraciju na treningu

Autor Dragan Šutvić

Dobar napad, loša odbrana, tako kaže trener Partizana poslije sjajnog trijumfa

 Evrokup Partizan Uniks Sašo Filipovski izjava Izvor: MN PRESS

Velika pobjeda Partizana ostvarena je večeras nad sjajnim Uniksom, ali trener crno-bijelih Sašo Filipovski primjerom je poveo svoju ekipu poslije riječi da nema zanošenja trijumfom.

Uniks je pre mesec dana razbio Partizan 93:70, a večeras je igrao ofanzivno još bolje, ali su crno-bijeli slavili 89:86.

Možda će vas zanimati

Viđena je prava drama u Hali sportova, a na kraju je pobijedio Partizan.

"Borili smo se u odbrani, primili smo previše poena u prvom poluvremenu, a ne treba tako da se počinje meč. U napadu smo dijelili loptu, ali smo griješili u odbrani i dozvolili previše poena. Uspjeli smo da se vratimo, igrači sa klupe su mnogo pomogli. Oni su sjajan tim, ali i mi smo dobro šutirali i dijelili smo loptu. Jako sam srećan zbog momaka, jer se trude na treninzima", rekao je Filipovski poslije meča.

Partizan je imao nekoliko neočekivanih i teških poraza ove sezone, dva puta poslije produžetka, ali je večeras protiv ofanzivno zaista fantastične ekipe izborio pobjedu, što je jako važno za karakter ekipe. Filipovski ima nešto drugačije, vjerovatno šire mišljenje.

"I pobjeda i poraz su situacije za sebe. Dobar igrač mora da zna da se nosi sa pobjedom i sa porazom. Poslije pobjede ne smije da se uhvati euforija i da se gubi koncentracija za trening. Isto u porazu ne smijemo da budemo depresivni nego moramo da ispravljamo greške i radimo na treningu. Koncentracija i rad bez obzira šta se desi", bilo je sve što je on rekao na tu temu.

Navijače crno-bijelih posebno je obradovao povratak Vila Mozlija, koji je odmah pokazao koliko znači Partizanu.

"Mozli je imao jedan trening. Važan je, tu je u skoku, zatvara reket, pomaže ekipi u drugoj liniji. Sve pohvale mom stručnom štabu, jer je radio vrlo kvalitetno dok je bio povrijeđen. Imao je košarkaški samo jedan trening, ali fizički nije toliko zaostao", kazao je Filipovski.

Erik Mika nije bio u sastavu jer se nije osjećao dobro.

Što se tiče budućnosti, Filipovski traži da odbrana bude konzistentnija i fizički jača.

Pejdž je trojke šutirao 8/10, ali trener se ne zanosi time, kao ni igrom spoljne linije.

"Ovo je pravi put, ovo tražimo na treninzima, tražimo da se na svakoj utakmici igra sa visokom energijom. Pejdž je šuter, dobar šuter, pomogao je ekipi u ključnim momentima, ali odlučila je timska igra, dobio je prave lopte na pravom mjestu. Teško je kontrolisati formu, radimo na tome da se ona diže. Svaki individualac ima uspona i padova u formi, ali zato je važan timski sistem igre, kad nekom ne ide, da neko drugi može da ga nadoknadi", rekao je Filipovski.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC