• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Išao je go i pio Hajnekene, nikad nije odigrao meč trezan": Šokantna priča o NBA legendi, ocu Jokićevog saigrača!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Neverovatna priča neverovatnog igrača.

 "Išao je go i pio Hajnekene, nikad nije odigrao meč trezan": Šokanta priča o NBA legendi, ocu Jokiće Izvor: Youtube/Nonstop sport

Dok je igrao u NBA bio je prva atrakcija. 

Došao je iz Afrike, bio je visok preko 230 centimetara i na kraju karijere je postao jedini igrač u istoriji lige koji je u karijeri ubeležio više blokada nego poena. 

Možda će vas zanimati

Manute Bol je bio jedna od prvih afričkih NBA zvezda, a oko njega su se uvek ispredale legende. Jedna od njih je da je u Africi kopljem ubio lava, ali sada je njegov nekadašnji saigrač iz Filadelfije Džejson Vilijams ispričao šokantne detalje njegove karijere. 

Naime - tim ga je terao da se opija! I to je radio pre mečeva. 

"Puštali su Manutea Bola da pije sve vreme, on bi samo pio "Hajnekene" po ceo dan da bi uspeo da se ugoji. Nikada u životu nije odigrao jedan meč trezan. On bi tek na kraju oblačio odeću, po svlačionici je išao go i pio”, otkrio je Vilijams. 

Takođe, kao i kod mnogih afričkih sportista i kod Bola se sumnjalo u to da ima više godina. Zvanično, Manute je 2010. godine umro u 47. godini, ali po Vilijamsu Manute je još početkom devedesetih bio stariji od toga.

"Pričao je da ima 25 godina, ali gledao sam mu ožiljke po telu i na glavi i jednog dana sam ga pitao: "Manute, od čega su ti ti ožiljci?" I on je rekao: "Pa, belac je izgubio moj izvod iz matične knjige u džungli, pa sam svakih pet godina uzimao kamen i udarao beleg na glavi". Onda sam pogledao i shvatio – čoveče Manute je imao 55 godina”.

Porodica Bol nije odustala od košarke posle Manuteovog odlaska u penziju. Zapravo njegov sin Bol Bol će u narednoj sezoni biti rezerva za Nikolu Jokića u Denveru. 

Bol Bol je jedno od desetoro dece Manutea Bola, koji je do danas ostao najviši igrač ikada u NBA uz Georgea Murešana - obojica su bila visoka 231 cm. 

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC