• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oštro saopštenje Zvezde - Bokan ruši ABA ligu: Nećemo da budemo saučesnici, štetno je za sve klubove!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Klub se oglasio zvaničnim saopštenjem zbog predstojećeg sastanka Skupštine ABA lige.

 Oštro saopštenje Zvezde - Bokan ruši ABA ligu: Nećemo da budemo saučesnici, štetno je za sve klubove Izvor: MN PRESS

Novi nemiri u ABA ligi!

Crvena zvezda oglasila se zvaničnim saopštenjem zbog toga što je Dragan Bokan, prvi čovjek Budućnosti, sazvao Skupštinu ABA lige za 2. april u Zagrebu, uz poruku da na njoj neće biti prisutni njihovi predstavnici.

Možda će vas zanimati

Razlog zbog kog Zvezda ne želi da prisustvuje sastanku je što je sazvalo "neovlašćeno lice", poručuju da je sve ovo pokušaj rušenja takmičenja, kao i da žele da ABA liga funkcioniše samo u legalnim okvirima.

Saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u cjelosti.

"KK Crvena zvezda obavještava javnost da je dana 02.04.2021. godine u Zagrebu sazvan sastanak, odnosno takozvana Skupština ABA lige jtd na kome neće biti prisutan predstavnik našeg kluba, jer je sazvana od strane neovlašćenog lica Dragana Bokana.

Klub podsjeća javnost da je na radnom sastanku ABA lige jtd dana 19.11.2020. godine, Dragan Bokan dobio ovlašćenje da tačno 15.12.2020. godine zakaže Skupštinu samo sa jednom tačkom dnevnog reda, preoblikovanja jtd u doo, i ništa više od toga.

KK Crvena zvezda je konkretnim i direktnim djelima pokazao u prethodnom periodu (i pokazuje i dalje) da je za postojanje regionalnog takmičenja, ali i isključivo u legalnim okvirima, iz kojih smo davno, nažalost svi klubovi kao vlasnici lige izašli!

KK Crvena zvezda podsjeća na sljedeće činjenice: ABA liga jtd koje je vlasništvo klubova trenutno pod važećim ugovorima nema ni jedno tijelo i funkcionera lige, počev od direktora i sportskog direktora lige koji ulažu velike napore da održe integritet i regularnost takmičenja. ABA liga u vrijeme pandemije nema ni usvojen Covid protokol zbog čega je i kalendar lige, i odigravnje završnice sezone 2020-2021 dovedeno u pitanje.

Zbog svega navedenog, ovo sazivanje takozvane Skupštine od strane neovlašćenog lica koje se lažno predstavlja i uzurpira funkciju predsjednika lige, u suprotnosti sa odredbama Društvenog ugovora, vidimo kao još jedan korak ka rušenju ABA lige koja se već zbog niza ovakvih nelegalnih poteza nalazi u vrlo teškoj situaciji.

KK Crvena zvezda podsjeća da ova liga ima svoje predsjedništvo, kao jedino nadležno tijelo, a da bi naš klub odazivanjem na ovaj nelegalni sastanak postao saučesnik u direktnom kršenju Društvenog ugovora ABA lige jtd u kome se jasno navodi:

a) Odredbama Člana 8.1. stav 4 važećeg Društvenog ugovora, Skupštinu saziva Predsjednik košarkaške ABA lige. Dragan Bokan nije predsjednik ABA Lige!

b) Odredbama tačke 8.2. određeno je da ABA liga ima predsednika i dva potpredsjednika. Dragan Bokan nije niti jedno od ta tri lica.

Zbog svega toga, održavanje ovog sastanka smatramo izuzetno štetnim za sve klubove koji su učesnici i vlasnici ABA lige, i može da donese nesagledive posljedice po takmičenje.

Sve odluke donijete na sastanku u Zagrebu smatraćemo nelegalnim i neobavezujućim, a kao odgovoran klub KK Crvena zvezda nastaviće da se bori za postojanje i razvoj ABA lige isključivo kroz nadležne institucije i legalne tokove, a ne kroz sazivanje nelegalnih sastanaka, saopštenja raznih nepostojećih sudijskih udruženja i iznošenje raznih dezinformacija samo sa ciljem da se sportska i košarkaška javnost u regionu dovede u još veću zabludu.

Konačno, zakazivanje bilo kakvog sastanka sa fizičkim prisustvom (i uz ograničavanje na po jednog predstavnika kluba) u vrijeme pandemije smatramo izuzetno neozbiljnim i neodgovornim, ali i taj čin je pokazatelj kako regionalno takmičenje funkcioniše ove sezone, uz grube pokušaje pojedinaca da privatizuju ABA ligu, koja je u vlasništvu svih klubova", navodi se u saopštenju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC