• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA hoće hitan sastanak! Traži se pojašnjenje o prohodnosti do Evrolige i Evrokupa

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Klubovi uredno sarađuju po pravnim pitanjima

 aba-liga-vanredna-skupstina-evroliga-evrokup-odluke Izvor: MN PRESS

ABA liga je održala svoju vanrednu skupštinu, usvojila pravna akta nakon kojih je Crvena zvezda najavila da će povući svoju tužbu, produžila ugovore svojim funkcionerima i najavila novi rast takmičenja.

Možda će vas zanimati

Klubovi iz ABA objavili su i da će tražiti što hitniji sastanak sa predstavnicima ECA (Euroleague commercial assets) u cilju definisanja odnosa, statusa i prohodnosti klubova ABA lige prema Evroligi i Evrokupu.

Ovo su odluke saopštene posle skupštine:

"Vanredna Skupština ABA lige j.t.d. održana 22.4.2021. godine, na kojoj je prisustvovalo 11 članovi Društva (svi sem Koper Primorske koja je uredno pozvana), jednoglasno je donela niz odluka koji će osigurati dalji rast i razvoj ABA lige.

Skupština ABA lige je na mandat do 7.09.2021. godine imenovala Predsedništvo ABA lige u sastavu: Đorđe Avramović (FMP), predsednik i potpredsednici Đorđije Pavićević (Mornar) i Željko Žilavec (Zadar).

Istovremeno, članovi Društva su ponovo konstatovali da je primarni cilj preoblikovanje Društva iz J.T.D. u D.O.O. u najkraćem mogućem roku, a da će Skupština na kojoj će se glasati o preoblikovanju Društva zakazati najkasnije do 7.9.2021. godine. Sa tim u vezi, Radna grupa koja radi na pripremi neophodne dokumentacije, dobila je rok da sve nacrte i akte potrebne za preoblikovanje dostavi članovima Društva najkasnije do 15.6.2021. godine.

Odlukom Skupštine ABA lige Dubravku Kmetoviću, direktoru i Miliji Vojinoviću, sportskom direktoru, produžen je mandat do 7.09.2021. godine.

Takođe, Skupština je konstatovala da su 26.9.2020. godine većinom glasova članova Društva usvojeni interni akti ABA lige (Propozicije), kao i da su članovi Društva koji tom prilikom nisu glasali (Cibona, Crvena zvezda mts, FMP i Zadar) ovoga puta dali saglasnost i potvrdili akte koji su važeći o takmičarskoj sezoni 2020/21.

Skupština ABA lige j.t.d. definisala je sve potrebne radnje za okončanje svih aktivnih sudskih sporova.

Na kraju, članovi Društva ABA j.t.d, insistirali su na što hitnijem sastanku sa ECA (Euroleague commercial assets) u cilju definisanja odnosa, statusa i prohodnosti klubova ABA lige prema Evroligi i Evrokupu".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC