• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenija ostala bez finala: Suze za kraj drame, Dončić se pokrio peškirom!

Autor Milutin Vujičić

Za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama boriće se Francuzi sa Amerikancima.

 Slovenija Francuska polufinale Olimpijskih igara Izvor: Profimedia

Slovenija i Francuska odigrale su najbolji meč na Olimpijskim igrama, a u finale sa Amerikancima idu "trikolori"!

Gledali smo pravu dramu, a ključni potez napravio je Nikola Batum koji je blokadom zaustavio Klemena Prepeliča u posljednjim sekundama meča - za veliko slavlje i pobjedu od 90:89 (27:29, 15:15, 29:21, 19:24), pa je tako Luku Dončića ostavio u suzama poslije PRVOG poraza u dresu Slovenije.

Dončić je mučio Rudija Gobera čitavu utakmicu, ali nije uvijek imao rješenja za udvajanja, pa tako u finišu meča "nije vidio" koš i uglavnom je pokušavao da asistira svojim saigračima.

Tako je Klemen Prepelič dobio priliku da rješava dramu i krenuo je na koš, trebalo je "samo" da položi loptu, a onda se pravo niotkuda pojavio Nikola Batum i izblokirao ga. Tražili su Slovenci da bude dosuđen faul, ali sudije su samo ignorisale - tako da je Dončić sa peškirom preko glave napustio parket.


Slovenija tako nije uspjela da dvaput na OI pobijedi Francusku, a preostaje im da se bore sa Australijom za bronzanu medalju (subota, 13), dok je meč za zlato između SAD i Francuske zakazan ranije (!) i to za noć između petka i subote od 4.30.

Dončić je meč završio sa 16 poena, 18 asistencija i 10 skokova, a mora se istaći da ga šut zaista nije služio - pogodio je tek 5 od 18 pokušaja. Zato je lijepo sarađivao sa Majkom Tobijem koji je bio prvi strijelac tima sa 23 poena i osam skokova, dok je Klemen Prepelič dodao 17, a Jaka Blažič još 14...

Kod Francuza je Nando de Kolo upisao 25 poena, a Evan Furnije 23, iako je malo falilo da na kraju bude tragičar. Nakon što je Luvavu (15 poena) pogodio trojku, Furnije je zakomplikovao i napravio faul kojim su se Slovenci vratili u život.

Ipak, ne sasvim.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC