• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanac trčao u specijalnim ''kopačkama'' : Zlato mu uzeo Norvežanin, pa bijesno poručio - To je sr**e!

Autor Milutin Vujičić

Mnogo kontroverzi na Olimpijskim igrama u Tokiju izazvale su patike Amerikanca.

 Amerikanac trčao u specijalnim ''kopačkama'' : Zlato mu uzeo Norvežanin, pa bijesno poručio - To je sr**e! Izvor: Profimedia//Kim Price/CSM

Finalna trka na 400 metara sa preponama na Olimpijskim igrama u Tokiju bila je zaista fenomenalna, a pobjedu je odneo nevjerovatni Karsten Vorholm iz Norveške koji je istrčao svjetski rekord (45,94 sekundi).

Međutim, iako je Vorholm postao prvi u istoriji koji je trčao ispod 46 sekundi - nakon trke veoma je bio bijesan na svog rivala najvećeg rivala Raja Bendžamina, predstavnika Sjedinjenih Američkih Država. Odnosno, nije bio toliko ljut na njega koliko na opremu koju je nosio u Tokiju.

Bendžaminu je Nike napravio patike koje na đonu ima "super bodlje", odnosno "vazdušne jastučiće", koji atletičaru omogućavaju bolji odraz pri svakom skoku pri preskakanju prepone.

"Ovo oduzima kredibilitet sportu. Ne vidim zašto bi stavljali tako nešto na sprinterice. Kao da ste stavili trambolinu, mislim da je to s*anje...", pobjesnio je Vorholm nakon trke smatrajući da je njegov rival imao prednost u odnosu na njega koji nosi Puma opremu.

Nije to pomoglo Amerikancu da pobijedi, ali jeste da obori svjetski rekord. I on je bio brži od prethodnog najboljeg rezultata i sa 46,17 sekundi, međutim tek će njegova oprema izazvati kontroverze.

Nije naravno Raj Bendžamin jedini koji nove Najkijeve "Air Zoom Victory" i "Dragonfly" modele, pošto su i Mo Fara, Džošua Čeptegi i Sifan Hasan već obarali rekorde u njima, pa je vjerovatnije da će sve više proizvođača opreme kopirati njihove modele nego da će biti zabranjene.

Tako je i Vorholmov proizvođač opreme radio sa Mercedesovim F1 timom koji je doprineo razvoju novih patika.

"Govori se da je do staze, do sprinterica... Nosim različite modele i dalje trčim brzo. Stvarno nije do toga. Mislim, ima nekog uticaja, ali nemojte da me krivo shvatite - lijepo je imati dobru stazu i kažem vam da niko neće moći da napravi ovo što smo mi napravili ovde", branio se Amerikanac.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC