• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moćna Slovenija ide po medalju i finale Olimpijskih igara: Dončić i drugovi razbili Nijemce, Luka čeka dželata Srbije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Slovenci su u polufinalu olimpijskog turnira u košarci, sada čekaju svog rivala na putu ka borbi za medalju!

 Slovenija-u-polufinalu-Olimpijskih-igara-u-kosarci-Luka-Doncic-20-poena Izvor: Tanjug/AP/Eric Gay

Slovenija želi olimpijsku medalju u košarci i vrlo su blizu da je osvoje - selekcija Aleksandra Sekulića se na surov način plasirala u polufinale u Tokiju!

Luka Dončić i drugovi su nastavili da briljiraju, a u četvrtfinalu je potpuno razbijena ekipa Njemačke - 94:70! Sada se čekaju Italijani ili Francuzi!

Slovenija je ušla među četiri najbolja tima na Olimpijskim igrama, a do ubjedljivog trijumfa vodili su ih upravo Dončić, kao i iskusni Zoran Dragić! Oni su odigrali sjajan meč protiv Nijemaca koji im jednostavno nisu dorasli.

Zoran Dragić je ubacio 27 poena uz šest skokova i četiri asistencije i sve je u redovima Slovenije polazilo od njegove dominantne igre. Već poslije prvih 10 minuta igre je bilo jasno u kom pravcu bi mogao da ode ovaj meč.

Slovenci su ostavili Nijemce na samo 14 poena, a do kraja susreta je i Dončić ostao vrlo blizu "tripl dabl" učinka. As Dalasa, koji mu sprema astronomski ugovor, postigao je 20 poena uz osam skokova i 11 asistencija, što je bilo i više nego dovoljno da se "prelome" Nijemci.

Treća četvrtina okončana je rezultatom 66:54 za Slovence, pa su u posljednjih 10 minuta samo nastavili da pojačavaju ritam. Majk Tobi je u timu Slovenije upisao 13 poena i 11 skokova, dok su i Prepelič i Jaka Blažič dodali devet poena.

U timu Njemačke je Lo Maodo ubacio 11 poena, a Gifej Nils 10 poena. Slovenci mogu mirno da čekaju rivala u polufinalu, a to će biti bolji iz meča Francuske i Italije. Upravo su Italijani koštali Srbiju plasmana na Olimpijske igre...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC