• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MVP nagrada Jokića je uspjeh ravan osvajanju medalje: Legenda podržala Nikolu - Ubijediće ga da igra opet za Srbiju

Autor Dragan Šutvić

Dejan Tomašević vjeruje da će se dosta stvari promijeniti dolaskom Pešića, ali ističe da legendarni trener nema čarobni štapić.

 pešić tomašević jokić srbija košarka  Izvor: MN PRESS

Nikola Jokić je u noći između srijede i četvrtka ponovo pokazao da je majstor košarke. Zaigrao je u NBA poslije skoro četiri mjeseca pauze i potvrdio da će ponovo biti kandidat za MVP nagradu, međutim svima nama ostalo je žao što najboljeg centra svijeta nismo gledali u dresu reprezentacije Srbije ovog ljeta.

Dobro je poznato da je Jokić preko medija saopštio Kokoškovu da neće igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama, a bez njega Srbija nije uspjela ni da se plasira što mu je dobar dio navijača žestoko zamjerio.

Možda će vas zanimati

Bilo je mnogo komentara o odluci Jokića, koji prvenstvo zbog trudnoće svoje supruge i umora nije želio da bude uz "orlove", međutim sada je došao novi selektor Svetislav Pešić i najavio je nove razgovore sa njim, pa tako postoji mogućnost da srpski centar zaigra na Evropskom prvenstvu sljedeće godine.

O toj temi govorio je i bivši srpski košarkaš Dejan Tomašević koji se u jutarnjem programu "Studija B" prvo iznenadio na konstataciju da su navijači tokom ljeta bili dvaput razočarani - prvo zbog Jokića, a onda zbog kraha na turniru.

"Ja bih podsjetio da je samo nedjelju dana prije toga Nikola Jokić proglašen je za MVP-a najbolje košarkaške lige - NBA. I to je možda uspjeh ravan osvajanju neke medalje.Skloni smo da neke idole, uzore i pozitivne ličnosti poništimo i obrišemo šta su uradili. Mislim da će u perspektivi uskoro igrati za reprezentaciju, to bi bilo dobro za njega i našu zemlju. Sigurno će ljudi koji se brinu oko toga uraditi sve da već sljedećeg ljeta igra za Srbiju na Evropskom prvenstvu", poručio je Dejan Tomašević koji je stao u odbranu Jokića.

Podsjetio je na primjere i drugih igrača koji su ovog ljeta "odmarali" od reprezentacije.

"Lebron Džejms nije igrao za reprezentaciju SAD jer je snimao film. Ta fraza 'partriotizam' i igranje za zemlju ne postoji više, ne možemo tako da ih privučemo. Za nas je to bio život... I ovi momci koji sada igraju, a imali su rezultate ovih godina, ostaće im to nešto najljepše kad se budu podsjećali na profesionalnu karijeru", dodao je Tomašević.

/Ovako je Jokić radio tokom ljeta/

Bio je dio uspjeha kod Svetislava Pešića, a upravo se "Kari" vratio na mjesto uspjeha. Promovisan je u novog selektora reprezentacije, a sad je pred njim zadatak da "ukroti" i novu generaciju košarkaša koja je znatno drugačija od one koju je vodio prije dvije decenije.

"Za razliku od naše reprezentacije, kada smo saznavali da smo na spisku iz novina, mislim da je bitno da se obavljaju razgovori i to je Pešić apostrofirao da će sve obilaziti. Imamo ih dosta, hvala Bogu, i to je jako bitno".

"Ako budemo očekivali da jedan čovjek ima čarobni štapić i sve promijeni - to ne može niko na svijetu. Potrebno je da se napravi sistem, a za razliku od Igora, koji je bio i trener u Fenerbahčeu, Pešić će imati sve vrijeme. Sjećam se početaka kada je došao, tada je obilazio sve igrače, mene je posjećivao u Podgorici i napravio je sjajnu uvertiru i rekao šta očekuje od svakoga od nas. Sama ta pažnja svakome od nas znači, kad ti dođe selektor i popriča sa tobom... Postali smo i prijatelji, to su momenti koji daju stabilnost igraču i sa većom motivacijom dođe na okupljanje", zaključio je Tomašević.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Da lj je vas neko ubjeđivao ili ste se svađali ako ste nepozvani? Nije vrijedan komentara, kada je u pitanju dres Srbije

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC