• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Poremetila nas zona Splita, u drugom dijelu smo to razbili!" Trener Igokee najavio i Nimburk - ide se 830 km autobusom!

Autor Dragan Šutvić

Iz određenih razloga, ekipa neće moći da u Češku putuje avionom.

 aba liga 5. kolo igokea split dragan bajić Izvor: ABA liga/Nikola Vuruna

Košarkaši Igokee zadržali su maksimalnu uspješnost na domaćem terenu u tekućoj sezoni ABA lige.

Poslije Borca (91:89) i Crvene zvezde (75:68), Aleksandrovčani su večeras trijumfovali nad Splitom rezultatom 85:67, u meču u kojem su prikazali dva različita nivoa igre.

Možda će vas zanimati

"Prvo želim da čestitam momcima na večerašnjoj pobjedi, sigurno da nam je bila jako bitna. Imali smo dosta problema. Poslije ovog zgusnutog rasporeda i puta u Podgoricu, trebalo je odmoriti i glave i tijela. Samo ja znam koliko je problema bilo u pripremi ove utakmice", rekao je nakon utakmice trener Igokee Dragan Bajić, koji nije mogao da bude zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači odigrali prvih 20 minuta.

"Na samom početku nas je malo poremetila zonska odbrana ekipe Splita i jednostavno nismo radili ono što smo se dogovorili. Gornja linija nije napadala njihovu zonu, kad god smo to radili, mi smo došli do lakih poena. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, sve više smo ulazili u nervozu, a iz toga su dolazile lošije odluke kad je odbrana u pitanju. Imali smo i dosta otvorenih šuteva koje nismo pogodili, međutim na samom kraju prvog poluvremena došli smo do razlike od pet poena. Na pauzi sam ukazao na greške i momci su drugo poluvrijeme odradili potpuno drugačije nego prvo. Mislim da smo razbili tu njihovu odbranu, da smo igrali dosta tečnije, da je išlo dosta brže. Bilo je mnogo 'samih' situacija, i zicera i otvorenih šuteva, i na kraju smo zasluženo pobijedili. Split sigurno ima i svoje probleme, sa smanjenom rotacijom, želim im puno sreće u nastavku prvenstva, zajedno sa kolegom Subotićem."

Naredne takmičarske obaveze Igokeu čekaju već u utorak.

"Nama preostaje dan da se odmorimo, pa već prekosutra ujutro u 8 putujemo u Prag, na utakmicu FIBA Lige šampiona protiv Nimburka. Sigurno da nam neće biti lako jer iz određenih razloga ne možemo da putujemo avionom. Jednostavno, 830 kilometara ćemo ići autobusom, ali šta je, tu je", istakao je Bajić.

Naredni rival u ABA ligi, takođe u dvorani u Laktašima, biće Cedevita Olimpija pretposljednjeg dana oktobra.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC