• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smailagić sa 2 poteza donio prevagu! Mladi igrač Partizana emotivan: Ovo je mentalitet ekipe koju je Željko sastavio!

Autor Dragan Šutvić

Alen Smailagić je protiv Huventuda imao dva poteza koja su bila veoma važna za uspjeh.

 partizan huventud alen smailagić Izvor: MNPRESS

Partizan je uspio da se vrati sa ivice poraza. Nadoknadio je dvocifren minus na ulasku u posljednji kvartal (49:59) i uspio da savlada Huventud (68:67).

Heroj uspeha svakako je bio Kevin Panter koji je pogodio ključni šut sa poludistance, ali ništa od toga ne bi bilo da nije bilo junaka iz sjenke.

Možda će vas zanimati

Alen Smailagić je na oko dva minuta prije kraja postigao veoma bitnu trojku (62:63) kojom je vratio dramu i na neki način najavio početak preokreta.

"Ne znam ni sam šta se dogodilo u tom trenutku, nešto mi je reklo da šutnem i da će biti super. Ako ne uđe, biće još napada", počinje priču Smailagić.

A, njegovo zakucavanje iz 32. minuta je svakako bilo jedan od najbitnijih detalja meča. Podigao je publiku i svoj tim na noge.

"Nije to bilo planirano. Bio je to neki splet trenutka, želje, vidio sam da sam blizu obruča i išao sam da zakucam."

Kako je Partizan "zaključao" rivala u posljednjem kvartalu najbolje govore poeni. Huvetud je sve poene dao sa penala, jedini koš iz igre postigao je Pau Ribas na 12 sekundi prije kraja.

"Trener Obradović nam je organizovao cijelu odbranu, rečeno nam je kako da igramo. Uz to je publika bila nevjerovatna, nije odustajala do posljednjeg momenta, dali su nam snagu, podigli su nas."

Poslije tog koša Ribasa je Kevin Panter dao koš koji je izazvao erupciju na tribinama.

"Bio sam ispod koša. Boga sam molio da uđe, ako ne, da probam ja tu malo da pipnem loptu i vratim je unutra. Dobro je, ušla je", nasmijao se Alen.

Proslava svega je bila fenomenalna, Panter i Zek Ledej su među prvima skočili u publiku.

"Puno emocija. Ne možete da se kontrolišete. To je taj naš mentalitet ekipe koju je Željko sastavio. Bilo je stvarno nevjerovatno."

Neće ovaj uspjeh zaboraviti ni mladi košarkaš, a ni navijači. Međutim, ono što je takođe bitna stvar za Alena je i činjenica da je mogao da odmjeri snage sa Ante Tomićem, čovjekom koji je dugi niz godina igrao za Real i Barselonu.

"Znači mi jako puno. Tomić je jedan od najinteligentnijih igrača na našoj poziciji. Dobro je suprotstaviti se takvim igračima od kojih mogu da pokupim neke fore i fazone. Da na neki način vidim gdje sam i koliko još treba da radim", zaključio je Smailagić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC