• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije ostao kod Željka, dominirao u Podgorici, a sad je u Megi: Bivši MVP ABA lige potpisao do kraja sezone!

Autor Haris Krhalić

Sada već iskusni centar pomoći će mladoj ekipi Mege u ovoj sezoni.

 Nikola Janković Mega transfer Izvor: MN PRESS

Mega dovodi ozbiljno pojačanje pod košem, pošto se u klub vraća Nikola Janković! Nekadašnji košarkaš ovog kluba nosio je dres Mege u sezoni 2015/16 kada je pružao partije koje su mu lansirale seniorsku karijeru.

Te sezone je sa klubom je osvojio Kup Radivoja Koraća i igrao finale plej-ofa Superlige Srbije. Sada je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone i istakao da mu je drago što se vraća na mjesto najvećih uspjeha.

Možda će vas zanimati

 "Sretan sam zbog svog povratka u Megu u kojoj sam napravio svoje prve seniorske uspjehe. Od tada je prošlo pet godina, a u međuvremenu je klub još više porastao i stigao do novih visina. Ovo je za mene poznat sistem, sjajni su uslovi za napredak igrača, a ja ću dati sve od sebe na treninzima i na utakmicama kako bi tim ostao u dobrom ritmu i nastavio da se kreće u pravom smijeru", izjavio je Janković.

Janković igra na pozicijama četiri i pet, a kao junior se preselio u inostranstvo pa je profesionalnu karijeru počeo u Belgiji igrajući za Šarloa i Pepinster. Kada se vratio u Srbiju igrao je za Megu, a potom prelazi u Olimpiju. 

Tu je odigrao sjajnu sezonu i postao MVP ABA lige, a potom se ponovo zaputio u inostranstvo gdje je nastupao za Sakariju u Turskoj i Estudijantes u Španiji. Od 2018. do 2021. igrao je za Partizan i sa klubom je osvajao dva Kupa Radivoja Koraća. Po dolasku Željka Obradovića nije ostao u klubu i ovo mu je već druga ekipa za koju će igrati od isteka ugovora sa crno-bijelima. 

U Megu se sada vraća iz ABA 2 gdje je nastupao za tim Podgorice i u dva balona Druge ABA lige je prosječno bilježio 16,5 poena i 9,5 skokova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC