• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda ABA lige se javila - cijeli njegov tim napustio Ukrajinu: Daleko su od ruske granice, ali su svi otišli!

Autor Dragan Šutvić

Dugogodišnji centar Cedevite od prošle godine nosi dres Prometeja, a sada je sa tim timom našao način da se evakuiše iz zemlje.

 miro bilan o ukrajini Izvor: MN PRESS

Košarkaši Prometeja za koji igra i Olekandr Lipovij napustili su Ukrajinu. Među njima i iskusni hrvatski centar Miro Bilan (32), legenda ABa lige i čovjek koji je godinama bio jedan od najboljih centara u regionalnom takmičenju.

Zbog svih dešavanja na relaciji Ukrajine i Rusije i potencijalnog rata koji najavljuju zapadni mediji, ukrajinski košarkaški klub će naredne dvije nedjelje trenirati u Češkoj. Odlučili su se da tamo ostanu tokom reprezentativne pauze, a da ipak održe formu za izazove koji ih čekaju u domaćem prvenstvu i FIBA Ligi šampiona.

Možda će vas zanimati

Po Bilanovim rečima odlazak iz Ukrajine nije bio dramatičan kako bi se možda moglo očekivati u trenutnim uslovima.

"Naš odlazak iz Ukrajine nije bio tako dramatičan. Jednostavno se ukazala prilika zbog te reprezentativne pauze. Klub je odlično organizovan i dobro finansijski stoji i iskoristili smo to da izbjegnemo ovu neugodnu i napetu situaciju u Ukrajini bar neko vrijeme. Doduše, nije to bilo planirano 20 dana unaprijed, već su nam javili dva-tri dana prije polaska", ispričao je Bilan za index.hr.

Situacija u gradu iz kojeg se Prometej preselio na dvije nedjelje ista je kao i prije svih dešavanja na ukrajinsko-ruskoj granici.

"Nije bilo nikakvih prijetnji. Jednostavno nam se ukazala prilika da dođemo tu. Naša sezona svakako još nije završena. Naravno da nikome od nas nije prijatno da čita sve vijesti koje se događaju. Ali mi živimo u gradu Dnjipru koji je dosta udaljen od granice, situacija u gradu je nepromijenjena, ljudi najnormalnije žive, nema nikakve panike", otkriva hrvatski košarkaš.

On će sa ekipom naredne dvije nedjelje biti na pripremama u Češkoj.

"Odabrali smo Češku jer je naš trener češki selektor i jako puno vremena je proveo u klubu Nimburk. Tu smo se mogli najbolje organizovati po pitanju trening-kampa i svega što nam treba, svih uslova u kojima se možemo pripremati", dodaje Miro Bilan.

Hrvatski košarkaš je od septembra 2021. godine u Ukrajini, a prije toga je u karijeri nosio dres Šibenika, Zadra, Cedevite, Strazbura, Asvela i Dinamo Sasarija.

Podsejćamo, zbog potencijalnog rata pojedine ambasade su savjetovale svojim državljanima da napuste Ukrajinu, a jedan srpski košarkaš ostao je u gradu na samoj granici sa Rusijom! Iako su njegovi saigrači otišli iz kluba...

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC