• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Faul u posljednjoj sekundi i pobjeda Vojvodine: Borac poražen u nevažnom meču, slijedi plej-of Druge ABA lige

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U posljednjem meču u ligaškom dijelu sezone Druge ABA lige košarkaši Borca poraženi od novosadske Vojvodine.

 borac - vojvodina 74:76 druga aba liga Izvor: ABA league/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca u dvorani "Pecara" u Širokom Brijegu poraženi su od Vojvodine u posljednjem meču ligaškog dijela sezone u Drugoj ABA ligi.

Tim Dragana Nikolića osigurao je plasman u plej-of, pa duel sa novosadskom Vojvodinom dočekao je bez rezultatskog imperativa, s obzirom da će u doigravanje sa treće pozicije.

BORAC - VOJVODINA 74:76 (16:22, 19:16, 22:22, 17:16)

Možda će vas zanimati

Osim početnog vođstva Borca 3:0 i 6:5 u prva dva minuta meča, Vojvodina je tokom prve četvrtine uglavnom kontrolisala igru i imala prednost od četiri do šest poena. Na početku se igralo brzo, pomalo haotično, bez izgrađenih akcija, da bi od sredine prvog kvartala proradile odbrane, pa je u drugom dijelu viđeno manje poena.

Forsirali su igrači iz Banjaluke šut za tri poena, koji ih nije služio (3/13 u prve dvije četvrtine). Novosadani su to iskoristili da ostanu u rezultatskom plusu do odlaska na pauzu između dva poluvremena. Iako su "crveno-plavi" u nekoliko navrata imali priliku da se priključe rivalu, nisu u tome uspjeli.

Vojvodina je bolje otvorila i treći kvartal, te stigla do maksimalne, dvocifrene prednosti 51:41, a zatim i 54:43, nakon čega je uslijedila serija Diante Boldvina 7:0 i banjalučki tim uspio je da uhvati priključak.

Viđen je egal u trećem kvartalu (22:22), pa su "lale" odlučujućih deset minuta dočekale sa tri poena prednosti.

U 33. minutu konačno je Borac uspio da stigne do izjednačenja, a onda i vođstva 64:62 serijom Kaningema.

Uslijedila je prava rezultatska klackalica. Čas je prednost bila na strani Banjalučana, čas Vojvođana, a onda i prva drama u posljednjem minutu meča.

U trenucima kada je Vojvodina postigla trojku i povela 74:73, Borac je imao napad 41 sekundu prije kraja. Boldvin je izgubio ravnotežu i pao s loptom na liniju, pa je posjed dodijeljen Novosađanima.

Imali su zatim košarkaši u crvenim dresovima dva napada, ali su i oni zakazali, izgubili loptu, pa je Borac dobio priliku za pobjedu. Boldvin je zatim fauliran, pogodio je samo jedno slobodno bacanje i propala je velika šansa.

Krenula je Vojvodina u napad, a u posljednjoj sekundi Kenić je napravio faul i dozvolio Dušanu Beslaću da poenima iz slobodnih bacanja donese trijumf Vojvođanima 76:74.

Borac je tako doživio treći uzastopni poraz u "balonu" u Širokom Brijegu. Najefikasniji kod Banjalučana bio je Diante Boldvin. Ostvario je dabl-dabl učinak (20 poena i 10 asistencija). Džošua Kaningem imao je poen manje, dok je Draško Knežević dodao 10 poena.

U taboru pobjednika ubjedljivo najbolji bio je Beslać, koji je ukupno ubacio 27 poena, računajući i dva pogotka sa linije penala u posljednjoj sekundi meča.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC