• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski klubovi se ne vraćaju u Evroligu i Evrokup! Predsjednik CSKA poručio: Vlada rusofobija, ne napuštamo Moskvu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Andrej Vatutin nema namjeru da igra na neutralnim lokacijama poput Beograda ili Atine...

 ruski klubovi ne vraćaju se u evroligu i evrokup Izvor: MN PRESS

Odluka je zvanična, ruski timovi su izbačeni iz Evrolige i Evrokupa. U pitanju su četiri tima - CSKA, Zenit, Uniks i Lokomotiva Kubanj. Oni neće moći da nastave takmičenje u tim evropskim takmičenjima. Zbog toga se postavlja pitanje šta će biti u budućnosti.

O tome je nedavno pričao i Nebojša Čović koji se zapitao kakva je perspektiva Evrolige. Sada je o toj temi pričao i prvi čovjek moskovskog CSKA Andrej Vatutin. Prema onome što je rekao stiče se utisak da se ruski timovi neće vratiti u spomenuta takmičenja.

Možda će vas zanimati

Ukoliko se to zaista ostvari i ukoliko najjači ruski klubovi ne budu dio takmičenja, jer bi sa njima vjerovatno otišli i sponzori što bi moglo da dovede do velikih problema.

"Hoće li se ruski timovi vratiti u evropska takmičenja? Milsim da je mala vjerovatnoća da se to dogodi. Postoji velika rusofobija u Evropi i teško mi je da povjerujem da bi tim koji je dobio ime po ruskoj vojsci i koji je najtrofejniji tim Rusije, mogao da se vrati", rekao je Vatutin za ruski "Meč TV".

Predsjednik Moskovljana je stavio do znanja svima da neće pristati na bilo kakve ucjene i neutralne lokacije.

"Čak i da se to dogodi i da ne budemo izbačeni, vjerovatno ćemo morati da igramo na neutralnim lokacijama. Onda se postavlja pitanje da li ima smisla da na domaćem terenu igramo recimo u Beogradu ili Atini. Da li da žrtvujemo naše navijače da bismo igrali u Evroligi? Smatram da to ne bi bila dobra odluka."

"ŠENGELIJA NOSIO MASKU GODINU I PO DANA"

Izvor: MN PRESS

Osvrnuo se na intervju Tornikea Šengelije koji je pričao o svom boravku u ruskoj prestonici.

"Slažem se sa onim što je Šengelija rekao, nije imao uspjeh kod nas, nije bio lider na terenu i van njega kao što je bio slučaj u Baskoniji. Nije ispunio naša očekivanja, vrijeme će reći ko je za to kriv, da li Rusija, Moskva, CSKA, treneri ili nešto drugo, svi imamo dio krivice."

Potom je pričao o prijetnjama koje je gruzijski igrač spominjao da je dobijao u Moskvi.

"Naši principi će ostati isti, radićemo najbolje za naše igrače i njihove prodice bez obzira na njihovo državljanstvo. Tačno je da su i on i litvanski, poljski igrači dobijali prijetnje putem društvenih mreža i putem telefona, mada je interesantno što nisu objavili iz kojih država su te prijetnje stigle. Želim da naglasim da nismo uvrijeđeni njegovim izjavama, mada je prvi put u istoriji CSKA jedan igrač nosio masku godinu i po dana i to ne onu hiruršku. Zbog globalnih problema je morao da je skine i tek tada su stvari postale lakše i za njega i za sve nas", zaključio je Vatutin.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC