• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ja sam apsolutno miran, znam da ćemo to da pogađamo! Srbija promašivala, a Kari Pešić je siguran da će šutevi da ulaze!

Autor Haris Krhalić

Selektor Srbije Svetislav Pešić je i pored poraza bio zadovoljan onim što je vidio od svog tima u meču sa Slovenijom.

 Svetislav Pešić nakon poraza od Slovenije Izvor: Sport klub/Screenshot

Selektor Svetislav Pešić je poslije poraza Srbije od Slovenije nakon produžetka istakao da je utakmica ispunila sva očekivanja i da su njegovi igrači dali svoj maksimum u ovom momentu.

On je naglasio da je teško pokriti u odbrani sve šutere protivničkog tima, ali da je za ovaj momenat priprema to u Ljubljani odrađeno na zadovoljavajući način. 

"Ovo je pravi spektakl, puna dvorana, korektno navijanje. Momci su dali u ovom trenutku maksimum i prikazali veliku borbenost. Bilo je tu dobrih stvari, ali teško je igrati protiv Slovenije. To je ekipa koja uglavnom igra sa četiri otvorena igrača, sa izuzetno dobrim šuterima i zatvoriti sve te rupe u odbrani, mislim da smo to veoma dobro radili". počeo je Pešić.

Ipak naglasio je da je uvjeren da će kako pripreme budu odmicale kondicija biti na većem nivou, a sa njom će doći i veći procenti šuta. 

"Teško je to odigrati u odbrani, a to te onda košta u nogama i nemaš dovoljno snage u napadu,. a mi nemamo još uvijek te igračke kondicije. Mi smo promašili neke penale, neke otvorene šuteve i ja sam tu apsolutno miran jer znam da ćemo čim dođemo u ritam utakmica da će to naši igrači da pogode", jasan je bio Pešić. 

Posebno je bio zadovoljan odbranom i napadom u tranziciji, ali još uvijek Srbija ima mnogo da radi na igri "pet na pet". 

"Ta odbrana u tranziciji je ključ igre. Što manje primiš koševa iz tranzicije povećavaš svoje samopouzdanje, a smanjuješ samopouzdanje protivnika. Mi smo dali puno koševa iz tranzicije, više nego oni, ali teško je sa njima da se igra pet na pet. Dobro smo trčali, dobro smo se branili, ali problem smo imali jer su fantastični na lopti, igraju sa četiri ugla, individualno su svi napadači i to dosta košta snage u nogama, zatvoriti svaki prodor prema košu, stići na svkai šut. To će se sigurno popraviti, a samim tim će se popraviti i procenat šuta", dodao je on.

Selektor Srbije poželio je protivniku sve najbolje u nastavku priprema i na narednom Eurobasketu.

"Malo fali i ritam utakmica i svježine jer smo mi puno trenirali tako da naravno čestitke Sloveniji i naravno želim Sloveniji sve najbolje i na narednim utakmicama", završio je Pešić. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC