• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Bećiragić uzrok poraza vidi u umoru: Iz toga ide kratak šut, loš pas, dezorganizacija...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Nisu loši potezi bili zato što ne znamo nego kad kiseonik ne dolazi u mozak, igrači tako reaguju", rekao je Adis Bećiragić poslije poraza od Francuske.

 adis bećiragić Izvor: FIBA

Reprezentacija BIH nije iskoristila prvu priliku da ovjeri prolaz u naredni krug takmičenja na Eurobasketu, pošto su poraženi od Francuske 81:68.

Uprkos porazu selektor "zmajeva" Adis Bećiragić nije imao zamjerke na svoju ekipu.

Možda će vas zanimati

 "Izuzetno sam zadovoljan i ponosan na ove igrače. Ko zna košarku i ko je igrao košarku može da prepozna u svakom pokretu naših igrača podsvjesnu štednju energije. Ali to ne možeš to kontrolisati. Jedino da napraviš veću rotaciju. Ja sam svjesno rizikovao sa manjom rotacijom, jer je Francuska izuzetno jaka ekipa. Pokušali smo sa istom rotacijom i manjim brojem igrača da tu utakmicu završimo", rekao je Bećiragić.

Uspjela je BIH da uzvrati zahuktalim Francuzima serijom 13:0, ali ne i da prelomi utakmicu u svoju korist. Odlučio je, prema selektorovim riječima – umor!

"Imali smo je, ali poslije 13:0 opet dođe do izražaja umor i to se onda manifestuje kroz kratak šut, loš pas, dezorganizaciju.. Nije to zato što mi ne znamo, nego kad kiseonik ne dolazi u mozak, igrači su tako reagovali", rekao je on.

Nakon poraza od Francuske računica je jasna – BIH mora u srijedu da pobijedi Litvaniju za prolaz u naredni krug, osim ako se u utorak uveče ne desi senzacija i Mađarska savlada ovu baltičku selekciju.

„Možemo sada samo da se dobro odmorimo i sutra možda povećamo broj igrača u rotaciji. Bilo bi dobro da smo pobijedili, možda bi se borili za drugo mjesto...“, zaključio je Bećiragić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC