• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Dončić krvario i ubacio 47 u najboljem meču Eurobasketa! Francuzi ga tukli, razbijali mu glavu, ali ništa ne pomaže

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slovenija je pobijedila Francusku u čudesnoj utakmici Evropskog prvenstva, a Luka Dončić je obilježio meč sa nevjerovatnih 47 ubačenih poena.

 Luka Dončić Francuskoj ubacio 47 poena na Eurobasketu 2022 Izvor: Profimedia/Marius Becker/dpa

Slovenija i Francuska odigrali su najbolju utakmicu Eurobasketa, Slovenci su u drami pobijedili 88:82, obezbijedili prvo mjesto u "Grupi smrti", a meč je obilježio nestvarni Luka Dončić! NBA superstar ubacio je čak 47 poena! "Trikolori" su ga čuvali na sve načine, trpio je udarce, ali i postizao nevjerovatne poene i godinama će se pričati o ovoj njegovoj partiji.

Teško je opisati kako je Luka igrao u derbiju koji je odredio ko će biti prvi.

Možda će vas zanimati

o poluvremena je ubacio 27 poena, a potom je sa 47 umalo oborio rekord Evropskog prvvenstva! Podsjetio je i na čuvenu partiju Aleksandra Saše Đorđevića u finalu 1995. protiv Litvanije, kada je dao 41, a uspio je i da nadmaši taj poenterski učinak.

Uz to je dodao sedam skokova, pet asistencija i jednu ukradenu loptu za 38 minuta u igri. A na sve to zadobio je strašan udarac u glavu krajem prvog dijela igre, ali se u poluvremenu oporavio i vratio na teren da dovrši posao.

Luki su u završnici ogromnu podršku pružila braća Dragić, jer je Goran postigao 14 poena i dao neke izrazito važne koševe u finišu, koje mu je omogućio rođeni brat Zoran, odličnom igrom u odbrani. Uz njih se istakao i Vlatko Čančar, bivši igrač Mege i aktuelni saigrač Nikole Jokića u Denveru, koji je dao šest poena uz pet skokova.

Sa druge strane, u poraženom timu je Rudi Gober dao veliki doprinos sa 19 poena, Evan Furnije je dodao 15, a Toma Ertel "dabl-dabl" učinak od 10 poena i isto toliko asistencija. Nakon ovakvog epiloga, Slovenija sa skorom 4-1 u osmini finala dočekuje četvrtoplasirani tim iz grupe A, a tom mjestu je trenutno najbliža Crna Gora. Sa druge strane, Francuska je sa skorom 3-2 pala na treće mjesto tabele.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC