• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić iz Sarajeva progovorio o Milošu Teodosiću: Ja to nisam uradio, ali kakav bi bio život bez dušmana?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor nacionalnog tima Srbije ponovo je govorio o svojoj odluci da na Eurobasket ne povede Miloša Teodosića.

 Svetislav-Pesic-o-odstranjivanju-Milosa-Teodosica Izvor: Youtube/BalkanNA/printscreen

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić u emisiji "Top gol by Baho" autora Sabahudina Topalbećirevića govorio je o kritikama na svoj račun nakon Eurobasketa, ali se dotakao još jednom i odluke da ne vodi Miloša Teodosića na Eurobasket.

Dugogodišnji lider i kapiten nacionalnog tima Srbije bio je viđen na Eurobasketu, a selektor Pešić je ponovio da on nije "odstranio" Teodosića, ali da preuzima odgovornost za takvu svoju odluku kada je Eurobasket u pitanju. 

"Da vam kažem ja znam odakle to dolaze i zbog toga me to previše ne dodiruje, ja sam kao i svi drugi. Svi smo mi isti i pomalo različiti. Posao trenera je da donosi odluke. Njega je neko pozvao, postavio ga, taj trener je to prihvatio i samim tim što je to na obostrani dogovor napravljeno, podrazumijeva se da taj trener preuzima odgovornost", počeo je Pešić, a onda nastavio:

"Pogrešno je apsolutno i namerno, ali to je medijima zanimljivo... Teodosić nije odstranjen niti zbog discipline niti zbog nediscipline, ja sam to na precizan način objasnio i Milošu i javnosti", objasnio je selektor Srbije.

Želio je posebno da istakne da zasluge Miloša Teodosića vezane za uspjehe u nacionalnom timu niko ne može da mu otme ili izbriše!

"Drugo on je vi kažete bio zaslužan, ne! On je i dalje zaslužan kao što su i svi ostali zaslužni i prije njega. To ti niko ne može uzeti", naglasio je on.

Ipak, na kraju smatra da je donio odluku koja je bila najbolja za ekipu koju je vodio!

"Ali dođe trener i shvati da ekipa treba da ide u ovom pravcu, a za to su potrebni ti detalji na velikoj slici. To što sam ja vrijeđan, omalovažavan, od određenih mojih kolega ne dodiruje me. Jer kakav bi bio život bez dušmana? Prema tome bez dušmana nije moguće! On može i da se okrene kao pokretačka motivaciona snaga za ono što dolazi. Međutim pošto me dušmani ne dodiruju ja se ne bavim njima", završio je Pešić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC