• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaški savez RS stvoren prije tri decenije: Za decembar zakazana svečana akademija!

Autor Dragan Šutvić

Na današnji dan udareni su temelji Košarkaškog saveza Republike Srpske.

 trideset godina postojanja košarkaškog saveza republike srpske  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Na današnji dan, prije tačno tri decenije, 7. novembra 1992. godine, udareni su temelji Košarkaškog saveza Republike Srpske.

U vijećnici Banskog dvora tada je održana Osnivačka skupština KS RS, a centralna manifestacija obilježavanja planirana je za početak ili sredinu decembra, kada će biti održana svečana akademija.

"S obzirom na to da Košarkaški savez Republike Srpske ima 90 klubova i preko 8000 košarkaša i košarkašica, moraćemo još da usaglasimo termin. Međutim, najvjerovatnije će to biti početak ili najkasnije sredina decembra. Tada ćemo dodijeliti priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima i na taj način takođe izraziti zahvalnost svima onima koji su doprinijeli radu i funkcionisanju Saveza", rekao je predsjednik KS RS Aleksandar Đurđević na konferenciji za novinare.

Takođe, u Muzeju sporta u dvorani "Borik" biće upriličena tematska postavka.

"U januaru nas očekuje i izložba "Košarka u Republici Srpskoj", takođe u okviru obilježavanja 30 godina Košarkaškog saveza Republike Srpske, gdje ćemo prezentovati sve uspjehe koje je košarka u Republici Srpskoj imala u prethodnih 30 godina", istakao je Đurđević, koji se zahvalio svom prethodniku Borisu Spasojeviću na svemu učinjenom za košarku u Republici Srpskoj tokom dva predsjednička mandata.

Izvor: Košarkaški savez RS

"Došao sam u jedan sređen sistem, u jedno dobro stanje, što je umnogome doprinijelo tome da možemo da uradimo neke nove stvari, da napredujemo. Moram da istaknem da smo ponovo uveli okupljanja omladinskih reprezentacija Republike Srpske, kao i turnire područnih regiona, gdje su naša najtalentovanija djeca iz svih područnih saveza dobila priliku da se okupljaju više puta tokom godine. Takođe, u prethodnoj godini svi su bili oslobođeni članarina, ženski kotizacija, bili su obezbijeđeni besplatni strimovi utakmica, a značajno je isfinansiran i Kup Republike Srpske od strane Saveza."

Na današnjoj konferenciji za novinare, predstavljena je i monografija pod nazivom "30 godina Košarkaškog saveza Republike Srpske".

"Monografije poput ove svakako služe da se neke stvari sačuvaju od zaborava, neki događaji i ljudi, ali i da nama u Košarkaškom savezu RS pokažu 'prolazno vrijeme', gdje smo danas, gdje smo bili prije 30 godina, koliko smo napredovali. Mislim da je napredak svakako nužda, da svaki dan uradimo nešto novo, da budemo bolji nego što smo bili juče jer je to jedini način da napreduje košarkaški sport, koji je i genetski u našem narodu. Svi rezultati koje smo postigli u prethodnom periodu kao narod to pokazuju. Košarkaški savez RS je tu, da iako ne radimo direktno sa igračima koji su uglavnom u klubovima, da stvorimo uslove da se što više djece bavi košarkom i da kroz sistemski rad stvorimo uslove da možda imamo nekog novog Đorđevića, Bodirogu, Jokića... i to je na neki način naš zadatak", zaključio je Đurđević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC