• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović se oglasio nakon derbija - objasnio RAZLIKU ABA i Evrolige: Kad imate regularnost i sudije koje ne provociraju...

Autor Dragan Šutvić

Prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović objasnio je šta je razlog zašto je "vejčiti derbi" u Evroligi prošao mnogo mirnije nego derbiji u ABA ligi.

 nebojša ćović nakon prvog vječitog derbija u evroligi  Izvor: TV "Prva"

Crvena zvezda je savladala Partizan (73:76) u Evroligi, u prvom "vječitom derbiju ikada odigranom u ovom takmičenju. Prvi čovjek kluba sa "Malog Kalemegdana Nebojša Čović istakao je da je ta pobjeda velika stvar za ekipu,

On je naglasio da je i atmosfera u hali bila korektna, ali da nije bilo lako pobuhediti pred skoro 20.000 navijača domaćeg kluba u "Beogradskoj areni". 

"Odigrali smo tu prvu utakmicu u Evroligi protiv Partizana i pobuhedili je. I sada će ta utakmica zauvijek ostati prva utakmica i ostaće zapamćena. Pobijedili smo Partizan pred 20.000 njihovih navijača, a drago mi je da je bilo i naših. Drago mi je da je atmosfera bila korektna, eto tek ponešto je palo, ako je to ponešto u redu, eto tek ponešto se skandiralo, ako je to ponešto u redu, a čini mi se da nije", rekao je Čović gostujući na "TV Prva". 

Za razliku od "vječitog derbija" odigranog u ABA ligi gde je došlo do prekida utakmice kada je Crvena zvezda bila domaćin, ovaj "vječiti derbi" je odigran u mnogo mirnijem tonu. Kako je to moguće?

"Onda neka poređenja kako to može u Evroligi, a ne može u ABA ligi...  Može kada u Evroligi imate potpunu regularnost u smislu regularnog suđenja, kada sudije vrhunski rade posao i kada sudije ne provociraju gledaoce. Evo Zvezda sada danas igra sa Mornarom iz Bara u 18 časova, trebalo bi da bude puna hala ali neće da bude puna hala jer su nam propisane kazne za određene sektore zbog prošle utakmice sa Partizanom u ABA ligi koju smo takođe dobili, još ubjedljivije", objasnio je Čović.

Dotakao se i narednog "derbija" u Evroligi i istakao da će u "Pioniru" biti mjesta za naviače Partizana. Ugrubo je iznio i koliko će Crvena zvezda karata dodeijliti rivalu. 

"Da se opet ne bi pravila ovakva tenzija i ovakav galimatijas, mi ćemo izračunati procenat. Pionir ima 8.000 kapacitet, Arena ima 19.000. Uzmimo da je Zvezdinih navijača bilo oko 800-1.000, to je određeni procenat, primijenite ga na 8.000 i u januaru kada igramo sa Partizanom toliko će biti njihovih navijača. Znači neće biti slobodne prodaje karata, mi nismo neozbiljni kao neki koji su 28. novembra rekli "slobodna prodaja karata", a onda 5. decembra izdali saopštenje da ne mogu da uđu navijači Zvezde", završio je Čović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu! 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC