• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne mogu da spavam kad Igokea m:tel prima 100 poena! Dragan Bajić djelimično zadovoljan sezonom u FIBA Ligi šampiona

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Ja lično sam nezadovoljan", rekao je trener Igokee m:tel poslije eliminacije od Hapoela Holon u plej-inu FIBA Lige šampiona.

 Dragan Bajić nakon eliminacije KK Igokea u FIBA Ligi šampiona Izvor: FIBA Champions League

Košarkaši Igokee odigrali su odlično prvo poluvrijeme protiv Izraelaca u Laktašima, ali su u drugom dijelu morali da stisnu ruku u ovom trenutku kvalivetnijem Hapoelu - 80:91 (28:22, 17:22, 17:22, 18:25).

Dragan Bajić, trener "igosa", najprije sportski čestitao rivalu na prolasku u grupnu fazu Lige šampiona i poželio im mnogo sreće u nastavku sezone.

"Kao što sam i u najavi plej-ina rekao, našli smo se preko puta jako kvalitetnog protivnika, koji gledajući njihov roster sigurno ima velike ambicije u ovom takmičenju. To su i pokazali ove dvije utakmice protiv nas. Ipak, rekao sam momcima poslije meča, jako sam zadovoljan našim izdanjem ove sezone u FIBA Ligi šampiona, opet smo uspjeli da se plasiramo u plej-in i dobro smo plasirani na FIBA bodovnoj top listi nakon tri godine, što će nam značiti i naredne sezone da igramo grupnu fazu u Ligi šampiona.Znajući svu problematiku koju smo prošli, rekao sam igračima da sam zadovoljan. Ostali smo na početku bez Nenada Talića i Marija Nakića, poslije par mečeva, Dišon Stivens nas je napustio što je svakako bio veliki hendikep i za samo takmičenje. Ali, opet smo smogli snage da se plasiramo u plej-in. Kad se vratim na sve probleme, moram biti zadovoljan pokazanim u ovoj sezoni FIBA Lige šampiona", rekao je Bajić.

Izvor: Promo/KK Igokea m:tel/Marija Vuruna

Potom je kratko analizirao drugi meč sa izraelskim predstavnikom.

"Sama utakmica protiv Hapoela je pokazala da izraelski tim u svakom momentu može da kazni neki pad koncentracije. Greške koje smo pravili u pojedinim momentima treće četvrtine u kojoj smo imali dosta praznih minuta, a ekipa kakva je Hapoel je znala to da kazni. Imaju odličnog plejmejkera (Džo Reglend), koji ih stvarno dobro vodi, mijenja ritam onako kako njima odgovara. Zbog njega i šuteri imaju više prostora. Takođe i centarska linija je naa napravila dosta problema i u ofanzivi i defanzivi. Ipak ima elemenata s kojima mogu biti zadovoljan i moći ćemo više da posvetimo ABA ligi, imaćemo i više vremena za odmor i pripreme mečeva".

Ipak, intimno posmatrajući iz vizure trenera, priznao je da nije zadovoljan jer nije mogao da zamisli da njegova ekipa gotovo svaki meč primi 100 poena.

"Meni lično je ovo bila jako teška sezona kao treneru jer znam šta su povrijeđeni momci (Nakić, Talić...) činili za nas u oba pravca. Bilo je očigledno da ne igramo stil košarke kakav ja zahtijevam. Primamo skoro svaku utakmicu 100 poena i zbog toga ne mogu da spavam jer nisam navikao na to. Znam šta je problem, ali nisam imao rješenje. Ipak, dolaskom Gagija Milosavljevića i Nenada Nerandžića, kao i oporavljenog Kendrika Reja, nadam se da ćete u nastavku gledati pravu Igokeu. Bez obzira, ja lično nisam zadovoljan",zaključio je trener Aleksandrovčana.

Stefan Đorđević bio je u utorak uveče prvi strijelac "igosa" sa 18 poena u drugoj utakmici protiv izraelskog tima.

"Čestitam Hapoelu na zasluženoj pobjedi do koje su stigli u drugom poluvremenu. Mi smo igrali loše u drugom, a u prvom dosta dobro, međutim u nastavku smo izgubili koncentraciju i Hapoel je slavio u meču. Sada se okrećemo drugom takmičenju, a to je regionalna ABA liga", rekao je Đorđević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC