• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj za Igokeu m:tel u FIBA Ligi šampiona! Prvak Izraela prejak i u Laktašima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee oprostili su od ovogodišnjeg izdanja FIBA Lige šampiona.

 Igokea - Hapoel Holon drugi meč FIBA Liga šampiona Izvor: FIBA Champions League

Poslije loše serije od čak pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima, "igosi" su dočekali izraelskog šampiona u namjeri da prekinu taj crni niz i stignu do izjednačenja u pobjedama u baražu za TOP 16 FIBA Lige šampiona.

I odigrali su dobro prvo poluvrijeme u Laktašima, posebno u napadačkom dijelu, ali je u nastavku došao do izražaja kvalitetniji i širi roster Hapoela iz Holona, koji je stigao do plasmana u grupnu fazu elitnog takmičenja.

IGOKEA - HAPOEL HOLON 80:91 (28:22, 17:22, 17:22, 18:25)

Izabranici Dragana Bajića su dobro ušli u utakmicu i na početku poveli sa 8:2 trojkom Dragana Milosavljevića, koji je debitovao u dresu Igokee u Laktašima s posebnim zadatkom - da zaustavi nekadašnjeg plejmejkera Crvene zvezde Džoa Reglenda.

Milosavljević je bio raspoložen u prvoj četvrtini, posebno kad su u pitanju asistencije za lagane poene Stefana Đorđevića i Marka Jošila za održavanje "plus šest" u korist domaćina (21:15).

Najveća razlika od osam poena u prvom kvartalu (23:15) natjerala je trenera Hapoela Gaja Gudsa da pozove minut odmora, ali je šampion Bosne i Hercegovine sačuvao prednost nakon isteka 10. minuta.

U nastavku je Hapoel uspio da napravi preokret i da stekne četiri razlike, međutim do finiša drugog perioda, Aleksandrovčani su vratili prednost (45:38) pogocima Nenada Nerandžića, međutim, uzvratio je Reglend trojkom uz faul, ali je promašio dodatno slobodno bacanje (45:41).

Ipak, na odmor u poluvremenu se otišlo sa minimalnom prednošću Igokee m:tel (45:44).

Treći period gosti iz Izraela su riješili u svoju korist identičnim rezultatom kao i drugu četvrtinu (17:22), da bi u do sredine četvrtog kvartala potpuno preuzeli kontrolu na meču. A kad je Hapoel na pet minuta prije kraja poveo sa "plus 16" (70:86) bilo je jasno da je priča završena. 

Do kraja, "igosi" su uspjeli samo da ublaže poraz...

Stefan Đorđević je bio najefikasniji kod Igokee sa 18 poena, Brajant Kroford je postigao 13, Nikola Tanasković 12, a Marko Jošilo poen manje, dok su kod Izraelaca prva imena bili Marvin Džons sa 18 i Džo Reglend sa 20 koševa.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC