• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel ima priliku da se vrati na pobjednički kolosijek, ali Bajić upozorava: Trijumf nad Megom imperativ

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Igokea m:tel za pobjedu u ABA ligi ne zna više od mjesec dana. Četiri vezana poraza upisali su izabranici Dragana Bajića, a u regionalnoj ligi izgubili su šest od posljednjih sedam mečeva.

 Dragan Bajić najavio utakmicu Igokea m:tel Mega Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Na sve ovo nadovezala se i eliminacija od Hapoela u Ligi šampiona, a dva dodatna neuspjeha na evro-sceni poprilično su zabrinula sve u Laktašima.

Ipak, Aleksandrovčani sada imaju priliku da se vrate na pobjednički put, jer im u goste stiže ekipa Mege (subota, 17 časova). Daleko od toga da će biti lako stići do trijumfa protiv mlade i talentovane ekipe iz Beograda, na šta je upozorio i trener Dragan Bajić.

"Nova iskušenja. Znamo da smo završili sa Ligom šampiona i sada smo maksimalno fokusirani i koncentrisani na ABA ligu. Utakmica sa Megom dolazi nam nakon dva-tri dana poslije meča sa Hapoelom, malo je vremena za odmor i pripremu. Znajući šta nas čeka u nastavku, imamo imperativ pobjede. Nisam želio stvarati pritisak svojim igračima, ali imamo obavezu da izađemo na parket i zahtjevima koje stavimo pred sebe odgovorimo na najbolji mogući način", rekao je Bajić u najavi meča.

Imala je i Mega lošu seriju od četiri poraza, koju je pomalo iznenađujuće prekinula u prošlom kolu protiv ove sezone odličnog FMP-a.

"Ekipa Mege je mlad i talentovan tim, u posljednje vrijeme pokazuju dobre, a naročito se to odnosi na prethodni meč protiv jako dobrog FMP-a, kojeg su dobili. Pokazali su dozu agresivnosti, borbenosti, poletnosti, brze igre kroz tranziciju i na kraju su zasluženo slavili. Moramo biti fokusirani, ne smijemo dozvoliti njihovim glavnim igračima da se razigraju. Moramo iskonstrolisati skok i imati dobru koncentraciju prilikom njihove tranzicije, pogotovo trčanje visokih igrača."

Izvor: ABA liga j.t.d./Ivica Veselinov

Bez sumnje je beogradski tim kvalitetan, ali nije od onih iz samog vrha ABA lige, pa Bajić u 16. kolu ipak očekuje da njegova ekipa slavi.

"Nadam se dobrom odgovoru. Igramo na domaćem parketu, treba nam i podrška publike, da budu uz nas, jer bi pobjeda mnogo značila na polju samopouzdanja u nastavku ABA lige, odnosno do ostvarenja ciljeva koje smo zacrtali pred početak sezone", zaključio je strateg "igosa".

Kendrik Rej svjestan je važnosti predstojećeg duela.

"Veliki meč za nas. Nastojaćemo da se vratimo na pobjednički kolosijek. Moramo dobro ući u meč, odigrati energično u odbrani i mislim da možemo doći do pobjede", poručio je 28-godišnji Amerikanac.

U dosadašnjih 13 mečeva na Jadranu, Igokea mte:l ostvarila je pet pobjeda i osam poraza, dok Mega ima trijumf manje, uz deset izgubljenih mečeva.

Standings provided by SofaScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC