• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiji treba pobjeda za Mundobasket - stigle su SJAJNE VIJESTI!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentaciji Srbije je potrebna jedna pobjeda u posljednja dva meča kako bi uz Grčku i Letoniju obezbijedila plasman na Svjetsko prvenstvo.

 grčka oslabljena pred utakmicu sa srbijom Izvor: MN PRESS

Košarkašku reprezentaciju Srbije čekaju još dva meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a dobre vijesti za srpski nacionalni tim stigle su iz Grčke! Srpski tim će 24. februara igrati u Atini, a grčki selektor Dimitris Itudis neće računati na najbolje igrače. Pored onih iz NBA, na spisku nisu ni igrači iz Evrolige.

To znači da će se izabranicima selektora Svetislava Pešića suprotstaviti gotovo anoniman sastav. Istina, Grci i nemaju razloga da dovode najbolje igrače za ove mečeve pošto su već obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2023. godine igra u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Na spisku selektora Itudisa nalaze se: Kostas Gondikas, Panajotis Kalaicakis, Dimitris Kacivelis, Janis Kuzeloglu, Lefteris Mancukas, Vasilis Muratos, Dimitris Moraitis, Homer Necipoglu, Gorge Papas, Nikos Rogkavopulos, Georgios Tanulis, Vasilis Toliopulos, Georgios Calampuris, Dimitris Flionis, Manolis Hacidakis, Vasilis Haralampopulos i Nikos Cukas.

Podsjećamo, selektor Svetislav Pešić već je objavio spisak igrača na koje računa za posljednje kvalifikacione utakmice. Za mečeve protiv Grčke u Atini i Velike Britanije u Beogradu pozvani su Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Nakon toga se na istu temu oglasila Crvena zvezda, čija su četvorica igrača dobila poziv u nacionalni tim. Kratko je o reprezentaciji Srbije i njenom putu na Mundobasket govorio i Željko Obradović, trener Partizana. "Mi smo uvijek sa ljudima iz Saveza, pogotovo selektorom Pešićem, imali izuzetnu saradnju. Nema razloga da tako ne bude i sada. Pričaćemo i vidjećemo šta je to šta smo mi u mogućnosti da pomognemo i šta oni traže od nas. Donijećemo odluke na vrijeme", rekao je trofejni trener nakon pobjede njegovog tima protiv Borca iz Čačka.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC