• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Igokee m:tel nakon osvojenog rekordnog Kupa BiH: Vrijeme za pobjede u ABA ligi

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Marko Jošilo, kapiten Igokee m:tel, podigao je dva pehara proteklog vikenda u Sarajevu - prvi za jubilarni 10. Kup Bosne i Hercegovine, a drugi za prošlosezonsku titulu šampiona BiH.

 Marko Jošilo, kapiten Igokee m:tel izjava poslije osvojenog Kupa BiH Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Igosi" su rekordni 10. put osvojili Kup "Mirza Delibašić" nakon sigurne i ubjedljive pobjede nad Širokim u finalu, do kojeg su stigli poslije tijesnog trijumfa nad banjalučkim Borcem.

Kapiten Aleksandrovčana Marko Jošilo u razgovoru za "Glas Srpske" istakao je da je svaki trofej lijep i značajan i da je cijeli tim bio motivisan da stigne do trećeg vezanog trijumfa u ovom takmičenju.

"Ovaj trijumf bitan je da presiječemo seriju poraza i krenemo pravim putem i vrijeme je da krenemo sa pobjedama",rekao je Jošilo banjalučkom listu.

Prema njegovim riječima, nakon obećavajućeg početka sezone, uslijedila je serija od devet poraza u ABA ligi čiji je jedan od glavnih uzroka odlazak Dešona Stivensa.

"Mislim da se nismo adaptirali na odlazak Stivensa koji je bio izuzetan šaraf u sistemu. Njegov odlazak je uticao na druge igrače koji su takođe poželeli da odu pa je izgubljen kontinuitet i oslonac. Onda je palo samopouzdanje i definitivno smo platili danak skraćenoj rotaciji. Mogli smo da dobijemo neke utakmice pa bi stanje bilo bolje, ali nismo pa smo tu gdje smo. Posljednjih mjesec dana dobro radimo, mada rezultati to ne pokazuju. Ipak, mislim da smo na dobrom putu u nekoj vrsti tranzicije tokom koje ispravljamo greške. Svima je jasno da je teže ispravljati neke stvari nego naučiti nove".

Loši rezultati kumovali su odlasku trenera Dragana Bajića, kojeg je na klupi naslijedio Vladimir Jovanović. 

"Novi trener donio je nove ideje koje počinjemo pokazivati na terenu. Ako nam se poklope neke stvari, a vjerujem da hoće, nećemo se boriti za opstanak već za mjesto među osam. Cilj nam je da osvojimo Kup i prvenstvo, jedan smo već postigli i nadamo se drugome. Neke stvari treba da nalegnu i iskristališu te vjerujem da ćemo biti bolji nego što smo bili te na pravi način iznesemo sezonu".

Jošilov tim do kraja sezone u regionalnom takmičenju očekuju gostovanja Mornaru, Cedeviti Olimpiji, MZT-u, Zadru i Partizanu, dok će u Laktašima dočekati FMP, Cibonu i Studentski centar.

"Ima puno gostovanja, ali kako igramo kod kuće u posljednje vrijeme neće nam teško pasti odlazak na druge teren. Raspored je jedno, ali gostovanja kao i svake godine zavise od trenutne motivacije i inspiracije. Neki timovi su u padu forme dok se mi dižemo i možemo da idemo smo gore, jer ne možemo više da padnemo. Dvije vezane pobjede nas dižu visoko na tabeli", naglasio je Jošilo.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC