• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan čekaju njegovu odluku: Bodiroga me natjerao da dođem u Beograd, tad sam sve shvatio!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Maršala Glikmana, izvršnog direktora Evrolige, je jedan dolazak u Beograd natjerao da promijeni mišljenje o Srbiji kao košarkaškom tržištu.

 Direktor Evrolige Maršal Glikman oduševljen Beogradom Izvor: MN PRESS

Izvršni direktor EvroligeMaršal Glikman nedavno je ponovo govorio o svojim planovima za budućnost elitnog evropskog takmičenja. Pričao je o pregovorima sa investitorima iz Dubaija koji žele da ulože novac i naprave novi tim, o London Lajonsima, timovima iz Pariza, pominjan je Helskinki, Amsterdam... Ali i Beograd!

Amerikanac koji je stigao u Evropu i počeo da radi u vrhu evropske košarke je govorio o poznanstvu i saradnji sa Dejanom Bodirogom, koji ga je "natjerao" da posjeti Beograd i uveri se šta to nudi srpska košarka!

"Dejan je sjajan. Upoznao sam ga dok je još igrao za Barselonu sa Šarasom, a Pešić je bio trener. Bio je nevjerovatan kao igrač, kao Leri Bird. Sve je mogao na terenu. Baš je kul raditi sa njim. On dolazi sa Balkana, a to donosi određeni mentalitet i ima zanimljiv pogled na stvar. Kada sam dolazio ovdje, bio sam mišljenja da nema puno ljudi u Beogradu, a on je odmah skočio rekao mi je sačekaj, idi tamo i vidi. Natjerao me je odmah poslije Božića da sjednem na avion i odem u Beograd. Sjajno smo se proveli u Srbiji. Imao sam priliku da osjetim šta je to Beograd, i vidio sam na primjeru Beograda da ne mora svaka odluka da bude vezana samo za novac. Beograd je košarkaški centar i to globalni centar. Možda na nivou Njujorka, svi u gradu obožavaju košarku. Stvarno sam se oduševio", ispričao je sve o svom iskustvu iz Beograda Glikman. 

Sada je skoro pa izvjesno da će Evroliga u narednim godinama mijenjati format. Pominju se eventualne dvije konferencije, istočna i zapadna, po ugledu na NBA, a status Crvene zvezde i Partizana je još uvijek nejasan, kao i status specijalne pozivnivce koju svake godine dobija ABA liga. Ipak, poslije posjete Beogradu djeluje da su čelnici Evrolige ubjeđeniji u vrijednost Srbije kao košarkaškog tržišta. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC