• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević dominira na klupi Kine! Sale niže pobjede, ali nije zadovoljan: "Ne dopada mi se ta brojka"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Aleksandar Đorđević ostvario je i drugu pobjedu na klupi reprezentacije Kine.

 Aleksandar Đorđević druga pobjeda na klupi Kine Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević krenuo je odlično na klupi reprezentacije Kine. Nekadašnji selektor Srbije upisao je i drugu pobjedu u novoj ulozi. Poslije Kazahstana pala je i selekcija Irana (86:74). Plasman na Mundobasket već je obezbjeđen bio i prije ovih mečeva, pa je Đorđević iskoristio priliku da isproba i neke nove ideje, a prolaz je obezbijedio i Iran uprkos porazu.

"Vizu" za Svjetsko prvenstvo Iran je obezbijedio zahvaljujući porazu Kazahstana, pa ih tako meč sa Kinom nije skupo koštao. "Veoma neizvjesna utakmica, znali smo da je njima pobjeda potrebna za plasman na takmičenje. Mi smo im dali šanse za to u prvom poluvremenu, nismo igrali dobro, previše smo promašivali slobodna bacanja i gubili lopte. Uz to su imali mnogo ofanzivnih skokova. Stvari su se promijenile u drugom poluvremenu, igrali smo bolje, sa više energije, lopta se kretala mnogo bolje, igrači su shvatili kako da igraju odbranu bolje, posebno na njihovu igru u pik en rolu. Počeli smo da kontrolišemo skok, to nam je dalo još više energije, a podatak od 28 asistencija pokazuje da smo igrali timski, ali mi se ne sviđa broj od 20 izgubljenih lopti", rekao je Đorđević posle meča.

Za razliku od Kine i Irana, reprezentacije Srbije još uvek nije obezbijedila prolaz na Mundobasket. Posljednju priliku za to imaće u ponedjeljak protiv Velike Britanije u "Pioniru". Pobjeda je imperativ...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC