• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nurkić o reprezentaciji BiH: "Na Eurobasketu mi je bilo važno da ne budemo vreća za napucavanje, vidite da je cirkus"

Autor Haris Krhalić

Jusuf Nurkić i Džanan Musa govorili su o reprezentaciji BiH i nastupu "zmajeva" na Eurobasketu.

 Nurkić i Musa o reprezentaciji BiH Izvor: Profimedia

Košarkaš BiH Jusuf Nurkić gostovao je na Areni sport u emisiji "NBA Arena". Centar Portlanda je tom prilikom govorio o našoj reprezentaciji.

Nurkić je naglasio kako nam nedostaje sistem koji će podržati sve sportiste na državnom nivou bilo individualne ili kolektivne.

"Svake godine isto, zadnjih 29 godina. Najviše što nam nedostaje, da imamo sistem kao sve zemlje u regionu. Dajte nam da igramo, da reprezentujemo građane, nikad nisam imao problem, ljudi žele da kažu ovo ili ono, ali dajte nam sistem koji će na državnom nivou podržati sve sportiste, individualne i kolektivne", rekao je Nurkić pa dodao:

"Na Eurobasketu mi je bilo najvažnije kako ćemo izgledati, a ne koga možemo pobijediti. Samo da ne budemo vreća za napucavanje u sportskom žargonu. Sve vrijeme sam potrošio objašnjavajući saigračima da je najvažnije kako ćemo igrati zajedno. Ako imate fizikalije, možete igrati sa svima, a mi smo ih imali. Da li smo mogli igrati malo drugačije, to je stvar trenera koji je došao dvije sedmice prije utakmice. Ne možete očekivati uspjeh, koliko god želite da to ne utiče, to utiče. Ako znate dovoljno o sportu, vidite da je to cirkus", poručio je Nurkić.

Drug bh. košarkaš, Džanan Musa, je takođe govorio za Arenu sport. Kao i Nurkić i on je pomenuo reprezentaciju BiH.

"Ja bih volio da je sva struktura oko reprezentacije drugačija i da shvatimo da je reprezentacija nešto što jedino imamo u našoj zemlji. Nestala je euforija koju mi moramo stvarati kroz uspjehe. Ne Eurobasketu smo dali sve od sebe, ali nam je nestalo snage u posljednjoj utakmici protiv Litvanije. Pričao sam sa Nurkićem nakon Eurobasketa, treba da budemo ponosni i na momke i na nas. Kad pogledate druge igrače i nas, mislim da naši igrači treba da igraju u većim klubovima, ali smo napravili strašno dobar rezultat", rekao je Musa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC