• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMA NAJSKUPLJI I NAJBOLJI TIM, ALI TO NIJE DOVOLJNO! Šaras razočarao sa Barsom u Evroligi, ali to njemu nije neuspjeh!?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Šarunas Jasikevičijus je u "svoju odbranu" pozvao Janisa Adetokunba.

 Šarunas Jasikevičijus bez titule sa Barselonom Izvor: Twitter/ZakkasGeorge/Screenshot

Barselona već godinama ima ubjedljivo najveći budžet u Evroligi - samim tim i najbolje igrače. Međutim, to im nije pomoglo da dođu do toliko željenog pehara koji su osvajali samo dva puta u istoriji, oba puta u ovom vijeku i to pod palicama Svetislava Pešića (2003) i Ćavija Paskvala (2010), ali Šarunas Jasikevičijus očigledno nije ta klasa pošto mu se u ključnim dijelovima sezone dešava da mu tim izgleda i najslabije.

Tako je iz nepoznatog razloga u polufinalu fajnal-fora "zakucao" za klupu Nikolu Kalinića, njegov najbolji igrač Nikola Mirotić je odigrao najslabiji meč od kada nosi dres Barselone, a bilo je pitanje trenutka i kada će se govoriti o Šarasovoj stručnosti poslije tri sezone u kojima nije došao do Evrolige.

Litvanac je bio očekivano defanzivan kada je upitan da li je neuspjeh što sa najskupljim i najboljim timom u Evropi i dalje nema pehar Evrolige, a nije iznenađenje što je Jasikevičijus već imao spreman odgovor. Odnosno, pomogao mu je Janis Adetokunbo čija je izjava o neuspjehu postala viralna prethodnih nedjelja, pošto je "alibi" upakovao sa mašnom i uspio na taj način sebe da zaštiti, ne i svog trenera.

"Na vama je da odlučite da li je to neuspjeh. Za mene je samo veliko razočaranje. Neuspjeh? Ne znam. Ne želim da budem u vijestima zato što ću citirati Janisa", rekao je Jasikevičijus.

Podsjetimo, ovo je bio četvrti fajnal-for za Jasikevičijusa. Prvo je sa Žalgirisom napravio veliki uspjeh, ali nije uspio da prođe polufinale, da bi posljednje tri sezone sa Barselonom bio na završnom turniru. Izgubio je u finalu 2021. godine, da bi u naredne dvije sezone gubio u mečevima polufinala kao veliki favorit. Za sada nema priča o njegovoj smjeni.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC