• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponikli u Megi, a bore se za prsten NBA lige: Srpski klub ima tri predstavnika u finalu - "Nema tu nikakve tajne!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ko god da pobijedi u finalu, biće to neko od košarkaša koji su nosili dres Mege.

 Nikola Jokić Nikola Jović i Vlatko Čančar u NBA finalu Izvor: Profimedia

Finalna serija NBA lige između Denvera i Majamija počinje u noći između četvrtka i petka (2.30), a kuriozitet je da su čak trojica finalista nastupali za isti klub. Ako vam kažemo da su to Nikola Jokić, Vlatko Čančar i Nikola Jović, lako ćete pogoditi da se radi o Megi, malom klubu iz Srbije koji ima najviše draftovanih igrača u NBA od ekipa van SAD.

"Činjenica da trojica bivših igrača Mege su učesnici velikog NBA finala je nevjerovatna", kazao je mladi Nikola Jović, koji je prošle godine izabran kao 27. pik od strane Hita: "Iz jednog tako malog kluba kao što je Mega da trojica igrača iz različitih generacija nađu se u finalu najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja zaista nije mala stvar. To samo pokuzaju kakav rad i to u kontinuitetu Mega ima sa mladim igračima i koliko se ulaže u njih".

Jović je u Megu došao sa 14 godina iz KK Sava i imao je san da ode u NBA, a to mu se ostvarilo samo poslije nekoliko godina u novom klubu. Sada je u "ruki" sezoni došao u priliku da se bori za prsten: "Ambicije su nam najveće moguće. Ove sezone prošli smo kroz mnogo toga. Pokazali smo da možemo mnogo i s razlogom smo tu gdje jesmo. Denver je sjajna ekipa, neće biti lako, ali mi vjerujemo u to što radimo i očekujemo da osvojimo ovo finale".

Nešto više iskustva od njega ima Vlatko Čančar koji je u Megu došao sa 18 godina, a potom je 2019. godine prešao u Denver nakon što je izabran kao 49. pik: "Presudna će biti koncetracija i fokusiranost, da se vodi računa o selekciji šuta i da se što je moguće više smanji broj izgubljenih lopti. Dobra timska igra biće ključ, a igrači zadatka imaće izuzetno bitnu ulogu. Vjerujte mi, nema tu nikakve tajne. Svi znamo kako se u Megi radi i kolika se pažnja posvećuje skautingu, dobroj selekciji i radu sa mladim igračima. Vrlo bitno u svemu tome je iskustvo koje se dobija i kroz igranje u veoma kvalitetnoj ABA ligi".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC