• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Nikola Jokić igrati za Srbiju na Mundobasketu? Oglasio se selektor Svetislav Pešić: "Zna se plan i program..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svetislav Pešić pričao je o Nikoli Jokiću i reprezentaciji Srbije za predstojeći Mundobasket.

 Hoće li Nikola Jokić igrati za Srbiju na Mundobasketu, izjava Svetislav Pešić Izvor: MN PRESS

Nikola Jokić uspio je da učini ono o čemu mnogi maštaju, da osvoji titulu u NBA ligi. Odveo je Denver do prstena u najjačoj ligi na svijetu. Veliko slavlje je i u Americi i u njegovom rodnom Somboru, ali je tu i jedno pitanje koje zanima naciju. Hoće li on igrati za Srbiju na predstojećem Svjetskom prvenstvu? O tome je pričao selektor "orlova" Svetislav Pešić.

Iskusni stručnjak pohvalio je NIkolu, čestitao mu na ogromnom uspjehu, pa je onda dao odgovor. "Jokić je na reprezentativnom spisku, kao i ostali kandidati. Ali, nisu još svi završili sezonu, pa Partizan i Crvena zvezda, gdje imamo sedam, osam potencijalnih reprezentativaca, tek su počeli finalni serijal ABA lige. Onda, u Turskoj isto počinje finale sa Vasom Micićem, pa Barselona sa Nikolom Kalinićem u polufinalu. Svi reprezentativci znaju plan i program, samo da završe klupske sezone bez velikih povreda", poručio je Pešić za "Sport klub".

Na takmičenju će izvjesno igrati Bogdan Bogdanović. "Znate da je počeo da igra tek u decembru, a trenutno se dobro osjeća. Kako on voli da kaže, pošto ima dobar odnos prema tijelu, vratio se u Ameriku na još jednu kontrolu, da dobije upustva od svog ljekara i fizioterapeuta. Najvažnije je da se dobro osjeća."

Jedna od nedoumica je Aleksej Pokuševski koji je dobio dozvolu Oklahome da pomogne nacionalnom timu, ali se nedavno povrijedio. "Očekujemo ga krajem ovog mjeseca u Beogradu, iskočilo mu je rame, trenutno je u procesu rehabilitacije. On je pod znakom pitanja, dogovor je da se uskoro vidimo u Beogradu", zaključio je Pešić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC