• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gospodin Čović? Nemam komentar! Zvezda ga htjela, pa stopirala zbog politike - sad se oglasio!

Autor Milutin Vujičić

Tornike Šengelija oglasio se pošto se Crvena zvezda povukla iz pregovora oko njegovog dolaska zbog politike kojom planira da se bavi u budućnosti.

 Tornike Šengelija o Nebojši Čoviću i Zvezdi Izvor: MN PRESS

Činilo se u jednom trenutku da će Tornike Šengelija gotovo sigurno napustiti Virtus, za njega su bili zainteresovani Panatinaikos i Crvena zvezda Meridianbet, međutim sjajni Gruzijanac odlučio je da ostane u Bolonji. PAO se povukao iz trke jer nije želio da plati visoko obeštećenje, dok je na Skupštini Crvene zvezde objašnjeno da se odustalo zbog razloga koji nisu baš povezani sa sportom. Preciznije, Šengelijina politička obraćanja su ocijenjena kao problematična, dok takođe ima i plan da se bavi politikom po završetku karijere, nakon čega mu je savjetovano da ne dolazi u Srbiju.

Sada se prvi put o ovoj temi oglasio i Šengelija koji je u intervjuu za "Basketnjuz" da ne želi previše da polemiše o ponudama koje su prošle, ali je prokomentarisao izjavu predsjednika crveno-bijelih Nebojše Čovića i spekulacije da ima namjeru da se bavi politikom u rodnoj Gruziji.

"Lično nisam vidio intervju gospodina Čovića na ovu temu i ne bih da komentarišem. Ako me pitate gdje sam danas, mislim da sam daleko od bilo kakve političke karijere. Moj mentalitet je takav da želim da ostanem u košarci, da koristim svoje iskustvo, znanje i kontakte koje sam sakupio svih ovih godina kako bih pomogao mlađim generacijama i velikim organizacijama. To je moj osnovni cilj. Želim da pomognem mojoj zemlji na način na koji mogu, a za sada je moja snaga u sportu i to je pravac koji držim", poručio je Šengelija.

Podsjetimo, Šengelija je već godinama jedna od najboljih "četvorki" u Evroligi, a Virtus je uspio da ga zadrži prosto time što ima važeći ugovor sa klubom do kraja sljedeće sezone. Tako su "odbili nalet" Panatinaikosa. Prethodno je "Toko" igrao za Valensiju, Šarlrou, Bruklin, Čikago, Baskoniju i CSKA Moskvu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC