• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CSKA i Igokea otvoriće spektakl, trener „armejaca“ poručuje: Ovdje smo jer je ovo izuzetno kvalitetan turnir!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Internacionalni košarkaški turnir u Banjaluci otvoriće domaćin Igokea i moskovski CSKA.

 Turnir Igokea - CSKA najava Emil Rajković Vladimir Jovanović Izvor: Mondo/Slaven Petković

Banjulaka i Laktaši od 6. do 10. septembra biće domaćini košarkaškog spektakla na kojem će učestvovati velikani evropske košarke.
Na turniru povodom 50 godina KK Igokea učestvuju još Partizan, CSKA, Turk Telekom, Hapoel i Galatasaraj, a on će biti otvoren u srijedu od 20 časova duelom Igokee i CSKA na otvorenom, odnosno na terenu Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci.

Trener „armejaca“ Emil Rajković rekao je da mu je izuzetno drago što će njegova ekipa imati priliku da odmjeri snage sa ovako kvalitetnim protivnicima.

"Veoma kvalitetni klubovi, sve naši treneri koji dobro rade i biće kvalitetna košarka i ima zašto da ljudi dođu na utakmice, da se zabaljaju, gledaju kvalitetne mečeve. Nadam se da ćemo stvoriti i prijateljstva koji će ostati u budućnosti“, rekao je Rajković, koji je održao već prvi trening u Laktašima i dodao:

"Osjećamo se dobro, stigli smo sinoć, već odradili prvi trening. Ovo je prva faza priprema koje već traju desetak dana. Rezultat nije primaran jer imamo novi tim koji tek treba da se uigrava, ali mislim da je ista situacija i sa ostalim ekipama. Protivnici su izuzetno kvalitetni, jedna je stvar zbog koje smo došli, da ispoštujemo Igokeu, a druga to što su izuzetno kvalitetni protivnici i ovo će biti izvanredan turnir. Očekujem najviše da napredujemo i da to bude korisno za nas u ovoj fazi priprema“.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

"IGRAČI NISU BILI SIGURNI DA SMO BAŠ NORMALNI"

Duel Igokee i CSKA, a i mečevi u posljednja dva dana turnira biće specifični jer će se igrati košarka na otvorenom, što se dešava izuzetno rijetko, posebno kada se radi o kvalitetnim ekipama iz vrha evropske košarke.

„Ja sam sinoć imao priliku da vidim teren, to impozantno i interesantno djeluje. Mislim da će igrači uživati, nadam se da neće biti potrebna korekcija šuta, ali kako vidim baš je lijepo uređeno i mislim da će igrači biti veoma motivisani“, rekao je uz osmijeh Rajković.

Poseban ambijent prokomentarisao je i trener Igokee Vladimir Jovanović.

„Prvo iskustvo ovo vrste, ali očekujem da to bude jedan spektakl. Sigurno da je je to novo iskustvo, biće, lijepo, zanimljivo i kao što je kolega rekao, nadam se da neće biti izgovor za selekciju šuta“, dodao je Jovanović.

Generalni menadžer Igokee priznao je da nisu svi košarkaši bili oduševljeni činjenicom da će igrati na otvorenom terenu.

"Ne mogu da kažem da su svi igrači na prvu pomislili da je to jako dobra ideja. Nisu bili sigurni da li smo mi uopšte normalni, kad želimo da sve to organizujemo ovdje. Parket stiže kroz nekoliko sati i biće postavljen večeras. Imamo generalnu probu, mnogo iznenađenja za otvaranje turnira. Pripremili smo neku vrstu zabave i mimo turnira i nadam se da će svi uživati", rekao je Dodik.

Milorad Dodik sad MORA da igra!

"U neformalnom razgovoru smo pričali o toj revijalnoj utakmici, pa sam ja najavio da će on da igra i sad on mora da se spremi i odigra par minuta. On se raduje tome i željno čeka subotu, a i sutrašnji dan da krene turnir", rekao je Igor Dodik.

Trener Igokee istakao je da je ponosan što će njegova ekipa ugostiti i igrati protiv ovakvih ekipa.

"Nije mala stvar kada jedan klub kao što je Igokea slavi 50 godina od osnivanja. Drago mi je da ovakve ekipe i treneri učestvuju na ovom događaju. Ponosni smo zbog toga, a i zbog toga što možemo s njima da se takmičimo i da se pripremimo za početak sezone", rekao je Jovanović.

On je čestitao reprezentaciji srbije na pobjedi nad Litvanijom i plasmanu u polufinale Svjetskog prvenstva.

"Čestitam Srbiji na ulasku u polufinale, to je veliki uspjeh i želim im usppjeh i nastavku takmičenja", rekao je Jovanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC