• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suđenje? Nije nam dozvoljeno da radimo isto! Novi košarkaš Zvezde ljut poslije poraza: Dončića moramo bolje da štitimo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Majk Tobi pričao je o porazu od Kanade, Luki Dončiću, savjetovao je i košarkaše Srbije. /Od izvještača MONDA sa Mundobasketa, Nikole Lalovića/

 Majkl Tobi o porazu Slovenije od Kanade Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Kanada će igrati protiv Srbije u polufinalu Svjetskog prvenstva. Slovenija je izgubila u četvrtfinalu i tako je ostala bez borbe za medalju. Luka Dončić je isključen, svađao se konstantno sa sudijama, a nezadovoljstvo odlukama arbitara nije krio ni Majk Tobi, novi košarkaš Crvene zvezde.

Po završetku utakmice on je razgovara osa novinarima.

"Igrali su fizički jače od nas, teško je bilo parirati u tome. ne kažem to, ali ako oni igraju tako, onda i nama treba da bude dozvoljeno da radimo isto, ovo su FIBA pravila. Ne smeta nam da bude tako, samo treba da nam bude dozvoljeno da radimo isto", počeo je Tobi.

Nije znao da njegov tim mora da odigra još dva meča na Filipinima. "Nisam imao pojma da imamo još dvije utakmice, neko mi je maločas to rekao. Mislio sam da je gotovo."

Zatim se vratio na priču o utakmici. "Nismo imali dobar meč, nije nam bilo dozvoljeno da igramo na taj način. Znali smo kako će igrati, da će Bruks i Dort čuvati Luku, ali morate da nam dozvolite da radimo isto. Imaju sjajne igrače, ne kažem da je to razlog poraza, moramo bolje, samo je frustrirajuće. To mi je prvi osjećaj."

Pogledajte

02:30
Majk Tobi drugi deo
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Pokušali su Slovenci da ostanu u igri kada je Luka isključen, napravili su seriju 8:0, ali su Kanađani na kraju ipak slavili. "Pokazali smo karakter, vratili smo se u igru i kad je Luka isključen. Rekao sam momcima da niko ne vjeruje da možemo da pobijedimo, samo da nastavimo da se borimo. Nismo odustali i ponosan sam na to. Žao mi je zbog načina na koji smo izgubili."

Tvrdi da su arbitri morali više da štite Dončića. "Oni su igrali fizički jako, znali smo da će ga čuvati tako, on je jedan od najboljih na svijetu, pokušali su da mu uđu u glavu. Mi moramo bolje da ga štitimo ili nešto drugo mora da se riješi, udarali su ga u svakom napadu. Šta mislim o suđenju? To je očigledno."

Za kraj je upitan i o meču Srbije i Kanade i da li ima neki savjet za "orlove" za petak. "Srbija je igrala sjajno protiv LItvanije, ako ponove takvu partiju, imaće šansu. Navijam za Srbiju", zaključio je Tobi.

Pogledajte

02:30
Majk Tobi drugi deo
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC