• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbijo, pazi se! Kanađani vole provokacije: Iz Slovenije stižu podrška i savjeti - "Njima je to cilj!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaši Slovenije Jaka Blažić i Zoran Dragić dali su savjet Srbiji kako protiv Kanade, zatim su se osvrnuli na suđenje i prokomentarisali Dončićevo ponašanje. /Od izvještača MONDA na Mundobasketu, Nikole Lalovića/

 Zoran Dragić i Jaka Blažić o reprezentaciji Kanade Izvor: Kurir

U četvrtfinalu Mundobasketa Slovenija je nakon velike drame pretrpjela poraz od selekcije Kanade - rezultatom 100:89. Kapiten Slovenije Luka Dončić isključen je iz igre poslije svađe sa sudijama i dvije tehničke greške. Vidno nezadovoljni Slovenci ostali su bez borbe za medalju, a nakon utakmice košarkaši Slovenije Jaka Blažić i Zoran Dragić podržali su "orlove" i prokomentarisali kakvu utakmicu očekuju u polufinalu Mundobasketa između reprezentacije Srbije i Kanade.

Ovaj rezultat donio je srpskoj reprezentaciji plasman na Olimpijske igre jer su jedna od dvije najbolje evropske selekcije na turniru, a Jaka Blažić je poslije utakmice savjetovao Srbiju kako da se izbori sa sljedećim moćnim protivnikom:

"Kanada je tim sa puno NBA igrača i dobro igraju odbranu što je malo atipično. Moraju biti fizički spremni jer su Kanađani dobre atlete i da budu strpljivi u napadu. Mislim da Srbija može igrati sa njima i želim im puno sreće", završio je Blažić.

Do trenutka kada je Dončić morao da napusti teren, postigao je 26 poena, ali uz loših 4/14 za dva, dok je Klemen Prepelič morao da preuzme i povuče kad je bilo bilo teško. Ubacio je 22 poena i jedno vrijeme bio lider tima u kojem je još samo Zoran Dragić imao dvocifreni učinak sa 10 poena i oštro je prokomentarisao sudijske odluke:

"Ne znam da li će isto pokušati sa kapitenom Srbije Bogdanom Bogdanovićem, kao što su uradili sa Lukom Dončićem. On je bio van sebe koliko su ga isprovocirali. Sigurno je Srbija gledala utakmicu i vidjeli su najveće prijetnje kanadske reprezentacije. Biće vrlo zanimljiva utakmica između Srbije i Kanade. Vidjeli smo i Kanađane kako igraju i da im je cilj da ispovociraju sudije", zaključio je Dragić.

Pogledajte

00:51
Luka Dončić isključen
Izvor: RTS
Izvor: RTS

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:16
Zoran Dragić
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC