• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOJE SMO MI HRVATI BUDALE... Aco Petrović hvali "Jugu" na Mundobasketu: A vi bi da rasturite ABA ligu?!

Autor Dragan Šutvić

Aco Petrović se zalaže za opstanak ABA lige i vjeruje da je u njoj budućnost, što smatra da dokazuju i nastupi Srbije, Slovenije i Crne Gore na Mundobasketu.

 aco petrović o mundobasketu i aba ligi  Izvor: MN PRESS

Nekadašnji hrvatski košarkaš i selektor Aco Petrović tokom trajanja Mundobasketa na svom Tviteru dijeli zapažanja o utakmicama koje gleda i redovno učestvuje u diskusijama, pa je tako za vrijeme turnira hvalio Jaga dos Santosa i Aleksu Avramovića, dok se takođe dotakao i košarke u regionu koja ga posebno zanima.

Petrović je tako uoči mečeva drugih četvrtfinalnih duela, koji su odigrani u srijedu, poručio da može da pretpostavi da će Kanada i Njemačka pobijediti - i bio je na kraju u pravu - s tim da je sa druge strane navijao za Letoniju i Sloveniju. Posebno za Sloveniju pošto bi se njihovim prolaskom i polufinale potvrdila priča o jugoslovenskoj školi košarke, međutim na kraju je samo Srbija kao predstavnik Ex-Yu zemalja.

"Moguće da imamo sutra i Sloveniju u polufinalu Svjetskog prvenstva...", napisao je Aco Petrović ranije i potom se osvrnuo na rezultate "bivše Juge" na Mundobasketu na Filipinima: "Crna Gora je isto tako odigrala sjajno prvenstvo, a mi bi da rasturimo ABA ligu i da igramo sami sa sobom. Koje smo mi b...".

Očigledno, Aco Petrović je mislio na Hrvate i to da su "budale" oni koji bi da unište ABA ligu, pošto je već godinama u svađi sa onima koji se protive regionalnom takmičenju. Tako se direktno optuživao i sa legendarnim hrvatskim košarkašem Dinom Rađom, odnosno sa svima onima koji su pokušavali da "otjeraju" hrvatske klubove iz ABA lige. "U šest godina sa Rađom srozana je hrvatska košarka, propuštena dva Svjetska prvenstva, uzalud su potrošena tri miliona evra za predolimpijski turnir u Splitu, odnosi s vodećim klubovima su loši, započet je rat s ABA ligom, potrošena su i četiri selektora... Pogledaj se u ogledalo", napisao je prošle godine Aco Petrović.

Takođe, pamtimo i da je Aco Petrović izazvao pažnju za vrijeme finala ABA lige između Crvene zvezde i Partizana: "Po preporuci jednog hrvatskog novinara, uzeo sam kokice kako bih vidio raspad ABA lige. To nisam dočekao, ali sam vidio dobru košarku, korektno suđenje, pune dvorane. Tu ligu treba kvalitetno doraditi te napraviti dogovor sa svim košarkaškim savezima čiji klubovi u njoj igraju", rekao je on.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC