• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NISMO IZGUBILI ZBOG SRBIJE! Skandalozna izjava selektora Kanade: Pešić je sjajan trener, ali...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Oglasio se Đordi Fernandez poslije meča protiv Srbije

 Selektor Kanade Đordi Fernandez o porazu od Srbije Izvor: Profimedia

Selekor Kanade Đordi Fernandez veoma teško je podnio poraz od Srbije u polufinalu Mundobasketa, iako je na terenu izgledao fer i u jednom trenutku se i zagrlio sa "Hrabrim srcem" reprezentacije Srbije, Aleksom Avramovićem.

Poslije meča, on je za početak čestitao srpskom timu: "Svaka čast Srbiji, programu, zemlji, igračima, treneru. Igrali su nevjerovatan meč, fizički jak. Ponosan sam na svoje igrače, ali nije meč bio perfektan. Očigledno se nismo dobro pripremili za ovaj meč. Naredni meč ćemo igrati za medalju, znam da je ovo emotivno za sve, ali nadam se da ću se pripremiti", rekao je on.

Bio je upitan i za probleme svojih igrača sa prekršajima - Šeja Gildžus Aleksandra i Dilona Bruksa. "To je dio košarke. Dva tima od po 12 igrača, po pet su na terenu i tu su trojica sudija. Njihov posao je da sude, moj da budem trener. Ta dva momka su imala po dva faula i morali smo da igramo bez njih. Kasnije sam dobio tehničku namjerno, imao sam svoje razloge. Izgubili smo meč zbog odbrane, ali zahvaiću se sudijama. Bez njih ne bismo mogli da igramo košarku", kazao je selektor Kanade.

"Oni su bili jako fizički, ali mi smo im dali 86 poena i odbrana nije bila problem. Nikoga nismo čuvali i ako ne čuvate nikoga nikoga nećete pobijediti. To moramo da naučimo iz ovoga", kazao je Fernandez.

Na pitanje o Svetislavu Pešiću, selektor Kanade je rekao da mu odaje priznanje, ali... "On je sjajan trener, on je svoje igrače spremio. Ali šta god da je Srbija uradila, mi nismo nikoga sačuvali. Ovaj poraz je naša krivica", kazao je selektor ekipe koja će u nedjelju u meč za bronzu, dok će Srbija istog dana od 14.40 igrati u finalu protiv Amerike ili Njemačke.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC