• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORIŠA, DOBIĆEŠ I TI MEDALJU! Oglasio se prvi čovjek FIBA: Ko je video snimak, sve mu je jasno! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Boriša Simanić će dobiti medalju i prvi čovjek FIBA mu želi što brži oporavak. Od reportera MONDA Nikole Lalovića sa Mundobasketa.

 boriša simanić će dobiti medalju sa mundobasketa  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Nikola Lalović

Generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis obratio se danas uoči finala Mundobasketa između Srbije i Njemačke i očekivano dotakao se slučaja Boriše Simanića. Srpski košarkaš je na utakmici protiv Južnog Sudana u grupnoj fazi takmičenja dobio jak udarac, poslije čega je hitno operisan i nažalost izgubio je bubreg. Dobre vesti su da njegov oporavak ide u dobrom pravcu, a Zagklis se u obraćanju posebno zahvalio doktoru Draganu Radovanoviću iz našeg stručnog štaba.

"Oni koji su vidjeli snimak mogu da vide da je to situacija jednom u milijardu. Bitna je reakcija poslije toga. FIBA je prije turnira odabrala određene bolnice koje će biti dostupne u slučaju ovakvih situacija, kao i sjajne doktore, stručnjake specijaliste u svojim oblastima, a doktor Srbije Dragan Radovanović je imao ključnu ulogu u svemu", kazao je Zagklis na pitanje MONDA.

"Odmah smo aktivirali sve potrebne resurse da u prva 24 sata da bude operisan, a potom i preko vikenda kada su bile potrebne dodatne mere. Pričao sam i sa njegovom porodicom, nisam želio da se pojavljujem previše u javnosti. Želim da kažem da su igrač i njegova plata osigurani, mi smo u kontaktu sa Savezom i želim da se javno zahvalim doktoru Radovanoviću", kazao je prvi čovjek FIBA i takođe se osvrnuo i na smrt doktora reprezentacije Dominikanske Republike.

"I naravno naša velika želja Boriši Simaniću da što prije ozdravi i oporavi se. Njemu će medalja biti uručena, samo čekamo da vidimo koja će to biti medalja", naglasio je on.

Pogledajte

01:54
Andreas Zaglis o Boriši Simaniću
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Podsjetimo, Boriša Simanić je i dalje smješten u bolnicu u Manili odakle se redovno javlja reprezentativcima, tako da nema sumnje da će i pred finale Svjetskog prvenstva poslati poruku koja će biti samo dodatni motiv da "orlovi" odu do zlata, kao i pre 20 godina kada je isto Svetislav Pešić bio selektor srpskog tima.

Pogledajte

02:26
Nuni Omot o Boriši Simaniću
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC