• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bura u Sloveniji zbog Dončićeva tri prsta! Luka pjevao "Vidovdan" i zapalio javnost: U čemu je vaš problem?!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Isplivao je snimak iz Manile na kome Luka Dončić pjeva "Vidovdan" i diže tri prsta, a onda su se javili i kritičari. Sada ih je jedan tekst iz Slovenije ućutkao.

 Luka Dončić pjeva Vidovdan uz tri prsta Izvor: Instagram/screenshot/badbunnybasket

"Luka Dončić pjevao je srpsku pjesmu sa tri prsta u vazduhu? Da, i šta onda? Gdje je problem?" naslov je teksta slovenačkog novinara Andreja Miljkovića na sajtu "ekipa24.si". On se naravno bavi snimkom iz Manile na kome se Dončić vidi sa reprezentativcima Srbije kako pjeva "Vidovdan" i veseli se. Taj video je izazvao mnogo komentara, a oni negativni nisu jasni kolegi iz Slovenije.

"Ne mogu da razumijem, a kamoli da prihvatim, ludnicu koja je izazvana u posljednja 24 sata od Triglava do Vardara zbog videa sa Lukom Dončićem u glavnoj ulozi. Hajde da vas pitam - u čemu je, dođavola, problem? Veliki problem je u svima onima koji su u ovome vidjeli problem. Šta nije u redu sa vama, ljudi? Pjevao je srpsku nacionalnu pjesmu i digao tri prsta u vazduh isto kao što pogađa trojke koje svi tako volimo. Da, i šta onda?", navodi se u tekstu Andreja Miljkovića. 

On je podvukao da je Dončić mnogo puta već pokazao koliko voli Sloveniju i da je patetično sada mu zamjerati jer se ne odriče drugog dijela svog porijekla.

"Ali oni koji u ovom gestu vide nešto više kao i oni koji mu zamjeraju su patetično smiješni. Neću ni da idem dotle da pominjem da mu je porijeklo srpsko i da je ovo jednako kao da je pjevao o Sloveniji. Luka ne mora ništa da dokazuje nikome više - on je pokazao koliko osjeća pripadnost domovini više od bilo koga od nas. Daje sve za domovinu, a sve ostalo su gluposti!", ljutito zaključuje kolega iz Slovenije.

Na kraju je poručio svim kritičarima da ostave najboljeg košarkaša u istoriji Slovenije na miru i dodao da njegovo pjevanje "Vidovdana" nikoga ne vrijeđa.  

"Ostavite ga na miru! To uključuje Srbe, Hrvate, Slovence, Bošnjake. Ostavite ga na miru da bude građanin svijeta koji ne samo da ima pravo da pjeva Sloveniji i da drži tri prsta pred Srbima, nego nema ništa loše ni kada bi pjevao 'Que viva Espana' usred Madrida ili kada bi usred Teksasa bio u kaubojskum čizmama i sa šeširom. U čemu je problem? Dok god nikog nije uvrijedio, dok god mu je svuda na svijetu dom, on može da radi šta god hoće i ne mora da sluša nikoga", završio je svoj sjajan tekst Andrej Miljković.  

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC