• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovernj "zapalio" navijače Partizana: Zovu me, možda...

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji košarkaš Partizana Žofri Lovernj dao veoma zanimljivu izjavu nakon meča protiv Zvezde u Evroligi.

 da li se lovernj vraća u partizan  Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Asvel (94:73) na početku nove sezone u Evroligi, a jedan košarkaš francuskog tima uživao je u meču koji je njegov tim ubjedljivo izgubio. Nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj bio je srećan jer je u Beogradu, pred punim tribinama hale koju dobro poznaje i na parketu, nakon povrede koja ga je spriječila da gotovo godinu dana igra košarku!

Upravo o tim detaljima govorio je za srpske medije u prvoj izjavi nakon meča. Pričao je iskusni centar da mu je drago što je njegov tim igrao baš u Beogradu, a on imao priliku da sezonu u Evroligi započne na koševima koje dobro poznaje iz crno-bijelog perioda svoje karijere - pošto je član Partizana bio od decembra 2012. do ljeta 2014. godine.

"Mnogo je lijepo, uvijek je dobro, volim vašu zemlju, ovu dvoranu, uvijek je zadovoljstvo", rekao je na početku razgovora Lovernj i otkrio da je posebno srećan: "Da, bio sam baš srećan što sam u Beogradu, ovo je takmičenje u kom je svaka utakmica veoma, veoma važna. Igrate protiv najboljih evropskih ekipa i svaki meč je bitan. Umalo sam zaboravio na ovakvu atmosferu. Prošli put kad sam bio ovdje dvorana je bila prazna. Sad je drugačije."

Pogledajte

02:40
Žofri Lovernj
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Iskusni košarkaš imao je dugu pauzu u karijeri, pa se sada trudi da uživa u svakom trenutku na parketu, čak i kada njegov tim izgubi. Iako je Zvezda bila bolja od Asvela, njemu je bilo zadovoljstvo da provede minute na parketu, posebno kada se ima u vidu da je svojevremeno baš u Beogradskoj areni nastupao za Partizan!

"Dobro je, volim košarku, nisam igrao košarku duže od 10 mjeseci. Šetam se, nalazim se u dobroj formi. Srećan sam, kada nisi igrao skoro 10 mjeseci onda uživaš, čak i ako izgubiš. Sezona je tek počela, ima vremena", ispričao je Francuz, prije nego što je dobio pitanje o bivšim saigračima:

"Iskreno, došli smo oko 1 popodne, igrali meč, vraćamo se ujutru, nema vremena. Boris Dalo zvao je Sašu Pavlovića da dođe do našeg hotela. Nisam imao vremena, nažalost očekujem da će biti slično i kada budemo gostovali Partizanu. Da, da, navijači me zovu. Ko zna, možda."

Za kraj, iskusni francuski košarkaš imao je leijpe riječi i o ekipi Crvene zvezde koja je furiozno ušla u novu sezonu Evrolige. "Bore se za plej-of. Sve je moguće u ovakvoj atmosferi. Oni su iskusni, nadapadački dobri, imaju iskusnog trenera, vidjećemo", rekao je bivši kapiten Partizana.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti iz Evrolige

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC