• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA supermen jeo 25 čokoladica dnevno

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dvajt Hauard je godinama bio poznat kao fizički najimpresnivniji NBA košarkaš, a sada je otkrio kako se hranio na samom početku karijere!

 Dvajt Hauard jeo 25 čokoladica dnevno Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/TIMOTHY A. CLARY

Dvajt Hauard je sada daleko od NBA lige, igrao je prošle sezone na Tajvanu, a godinama je bio smatran za najvećeg atletu u NBA. I to uprkos tome što je prema sopstvenom priznanju na početku karijere znao da pojede i 25 čokoladica dnevno! Prije utakmice je jeo u Mekdonaldsu i to dva dupla čizburgera, veliki pomfrit, mali pomfit, milkšejk i veliku koka kolu, ali je tokom karijere to morao da sredi.Nekadašnja nutricionistkinja Lejkersa Kejt Šenahan otkrila je ovo medijima, a nije to prikrivao ni sam centar.

"Kada sam tek ušao u ligu bilo je u redu da jedem šta god želim. Shvatio sam da mi to neće pomoći na duge staze i morao sam da naučim šta da jedem, koja hrana će mi dati više energije. Kada sam naučio da jedem bifteke i da dižem tegove bilo mi je mnogo lakše. Postoji vrijeme i mjesto za sve i ako hoću da jedem neku ludu hranu to ću raditi između sezona. Nakon toga ću spremiti tijelo za novu godinu, a motivaciju dobijam od boraca koji skinu i po više od 10 kilograma tokom sedam sedmica priprema", ispričao je iskusni centar. 

NBA šampion, osmostruki NBA ol star i trostruki najbolji defanzivac lige kaže da je obožavao slatkiše i peciva, ali da je shvatio da mu štete. 

"Skitlsi, medeni kolači, sve žive čokolade... Imao sam gomile slaktiša u ishrani, uzimao sam sve čokolade koje sam mogao da jedem, sve žive grickalice... Sada mi je ishrana takva da ne biste probali većinu onoga što jedem! Promijenio sam to i osjetio da se sporije umaram tokom mečeva, da se moje tijelo osjeća drugačije, osjetio sam mnoge dobre stvari. Ali najviše mi je prijalo što se ne umaram i što mogu da igram duže", otkrio je Hauard.

Sada se hrani mnogo drugačije. Ujutru se potrudi da ima obilan doručak, ali ipak zdrav i bez mnogo peciva, tijesta i slatkiša. Kasnije samo želi da nadoknadi ono što izgubi u napornim treninzima. 

"Kada ustanem jedem jaja, nije bitno da li omlet ili kajganu. Možda uzmem i lososa, to je nešto što mi daje proteine ujutru. Jedem veliki doručak, a onda zavisno od toga gdje sam pokušavam da imam tri manja obroka prije utakmice - mali sendvič sa piletinom ili nešto tako. Poslije utakmice pokušavam da povratim sve što sam izgubio", rekao je Hauard.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC