• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moka Slavnić pred ABA derbi: Bilo bi iznenađenje da Partizan pobijedi Zvezdu!

Autor Dragan Šutvić

Legendarni Zoran Slavnić komentarisao meč Crvene zvezde i Partizana u ABA ligi.

 moka slavnić partizan crvena zvezda najava  Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Partizana (86:83) u prvom derbiju ove sezone, a priliku za popravni imaju samo nekoliko dana kasnije. Ovog puta u okviru ABA lige - ali na istom mjestu i ponovo pred navijačima crno-bijelih, dva najveća srpska kluba će odigrati novi meč. O njemu je govorio i legendarni Zoran "Moka" Slavnić, nekadašnji igrač oba kluba i jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaša!

Po riječima čuvenog Slavnića, Zvezda je bila veoma blizu pobjede u evroligaškom meču i do nje bi i stigla da je Miloš Teodosić odigrao malo bolje. Za razliku od Nenada Miljenovića koji je istakao Šabaza Nejpira kao jednog od krivaca za slabiju igru Zvezde ili Vlade Đurovića koji je kritikovao obojicu, Moka u prvi plan stavlja lošu šutersku formu srpskog pleja i promašena slobodna bacanja...

"Bio je to turbulentan i oscilatoran derbi. Ogromna prednost Partizana na početku, ali i Zvezde pri kraju. Praktično, dobijena utakmica za Zvezdu i povratak Partizana na ludilu Avramovića, igrača kojeg mnogo volim. Imam veliki respekt prema novom treneru Zvezde, ali vidjelo se potpuno nepoznavamnje igrača. Plus, tih pet bacanja Teodosića... Da je sve dao, Zvezda bi dobila utakmicu", rekao je Zoran Slavnić za "Kurir" i dodao:

"Nejpir je jedan od najpametnijih igrača u Evroligi. Ne znam da li se adaprtirao... Ima veliki broj izgubljenih lopti, još ga nisu shvatili, posebno centri koji ga ne prate. I on sam mora da zna kakve centre ima, pa greške idu njemu na štetu. Ako zna da nisu sposobni, onda ne treba da ih proigrava na onakav način. Da je Teodosića išao šut... Ali, ne ide ga, katastrofa u posljednje tri utakmice, koje smo sve izgubili. Neću da krivim bilo koga, Teodosić je veliki kreativac, Duško Ivanović ga je htio... Znate, nisam kompetentan da kometarišem, nemam pojma o košarci." 

Ipak, Zoran Slavnić smatra da bi izostanak Kevina Pantera mogao da bude nenadoknadiv za Partizan, pa da će Crvena zvezda stići do pobjede! Po riječima iskusnog košarkaškog vuka, pobjeda Partizana bez kapitena bila bi senzacija, bez obzira što se meč igra pred njihovim navijačima.

"Očekujem reakciju Zvezde! Pogotovo ako ne bude igrao Kevin Panter. Bilo bi ogromno iznenađenje da dobije Partizan! Naravno, uvijek će biti važan element publike, biće 15.000 ljudi na utakmici. To jeste otežavajući faktor, ali ako su igrači iskusni, to nema značaj", zaključio je nekadašnji košarkaški reprezentativac i selektor.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC