• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlade Đurović: "Ono što Teo i Nejpir rade je katastrofa!"

Vlade Đurović o plejmejkerima Crvene zvezde Meridianbet u porazu od Partizana u Evroligi.

 Vlade Đurović o Teodosiću i Nejpiru Izvor: MN Press/Arena Sport/screenshot

Partizan je pobijedio Crvenu zvezdu 88:86 u petom kolu Evrolige zahvaljujući fantastičnoj završnici utakmice. Ne samo da su crno-bijeli postigli 35 poena u posljednjoj dionici, nego su potpuno "slomili" duh crveno-bijelih trojkama Avramovića i Doužera, a potom su se bolje snašli u penal-završnici.

Poznati srpski trener Vlade Đurović je za TV Arena Sport prokomentarisao da je derbi bio pun preokreta i da je Zvezda već u džepu "imala dobijenu utakmicu", ali se onda desilo čudo.

"Po govoru tijela igrača Partizana i publici, delovalo je da su se predali. Partizan je tada pokazao karakter. Avramović je unio energiju, Doužer je dao odlučujuću trojku i to je skroz dotuklo Zvezdu. Da je promašio, Zvezda bi pobijedila", naglasio je Đurović za emisiju "Arena Basket".

Šta je još odlučilo utakmicu? Prema riječima Đurovića, ne samo da je Partizan imao nekoliko raspoloženih igrača, nego Zvezda nije imala odgovor najiskusnijih: "Iks faktor je bio i Jaramaz koji je postigao 12 poena u prvom dijelu. Takođe, Partizan je promašio manje slobodnih bacanja i pobijedio je. Da je Zvezda promašila koliko i Partizan, dakle pet, dobila bi. Ja stvarno nikako ne mogu da objasnim da Teodosić i Nejpir promašuju slobodna bacanja, imaju najmekše ruke u Zvezdi. I ne samo to, nego promašuju puno i trojke. Ovako kako oni šutiraju je baš katastrofa".

"Oni su tu oko 1/6 ili 1/7, a sada su zajedno imali 3/14. Jago je igrao manje, a dao je poena koliko i oni. MIslim da je na kraju bio odlučujući faktor što je zamenjen. Teodosić je ušao, ali nije trebalo da izađe Jago, nego Nejpir. Zvezda je iznenadila Partizan sa dva plejmejkera, što nisu rešili do kraja meča".

Ipak, Đurović ističe da je rano još zamijerati Janisu Sferopulosu na ovim stvarima, pa ističe da očekuje da slijede još bolji dani za crveno-bijele.

"Sferopulos više vjeruje Jagu koji je po meni bio šokiran na početku. Da igrač doputuje iz Brazila, da dođe pred 20 hiljada navijača, a znate da je zabavljao publiku na Svjetskom prvenstvu, pa svi u Brazilu čekaju da zaigra, a nije bio tada ni u 12. Mislim da noćima nije spavao. Kad je došla Olimpija, opet je bilo dosta gledalaca, pa je htio da pokaže da trener griješi i šutirao je 1/11. Sad će više da igraju Tobi i Bolomboj, a biće dosta utakmica kada će igrati sa dva plejmejkera", naglasio je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC