• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izraelski klubovi se povukli iz FIBA Kupa Evrope

Izraelski klubovi se neće ove sezone više takmičiti u FIBA Kupu Evrope.

 Izraelski klubovi se povukli iz FIBA Kupa Evrope Izvor: Eibner-Pressefoto/Bert Harzer / imago sportfotodienst / Profimedia

Dok se čeka da Makabi i Hapoel zaigraju svoje evropske utakmice u beogradskom "Pioniru", tri ekipe iz ove države povukle su se iz evropskih takmičenja. Bnei Herclija, Ironi Nes Ziona i Hapoel Galil su se zajednički oglasili i istakli da istupaju iz FIBA Kupa Evrope.

Zbog trenutnog rata između Izraela i Palestine prvo je bilo dogovoreno da ova tri kluba zaigraju svoje mečeve na Kipru, ali su se sada ekipe povukle. Razlog su, prema njihovim riječima, "nemogući" zahtjevi koje je pred njih postavila FIBA. 

Jedan od tih zahtjeva je da se tri utakmice grupne faze odigraju između 6. i 17. novembra. Takođe izraelski timovi su naveli da im nije dozvoljeno da ostanu na Kipru već je od njih traženo da na mečeve dolaze samo dan pred utakmicu i da napuste Kipar dan nakon utakmice.

"U prethodnim nedjeljama imali smo mnogo pokušaja, finansijskih i profesionalni, da uradimo sve da bi nastavili da igramo u Kupu Evrope i ove godine. Ovi koraci su načinjeni zbog razumijevanja važnosti nastavka takmičenja od strane izraelskih timova kao predstavnika Izraela i iz razumijevanja značenja koje bi to moglo da ima na buduće takmičenje ukoliko se jednostrano povuku izraelske ekipe. Napori su pdoržani od strane ministra kulture i sporta Mikijja Zorana, pa i od strane ministarstva spoljnih poslova. Nažalost naišli smo na manjak saradnje i želje sa strane FIBA da pomogne da se pronađu rješenja koja bi dozvolila timovima da nastave da igraju i danas smo dobili poruku od FIBA da nam oni neće odobriti uslove za odigravnaje utakmica", piše između ostalog u saopštenju izraelskih timova. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC