• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzbudljiva pobjeda Crvene zvezde u Štark areni. Evroligaški trijumf poslije mesec dana.

 Crvena zvezda Bajern prenos uživo livestream Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras na svom parketu Bajern sa 74:68 (12:19, 21:26, 20:24, 21:9), u meču šestog kola Evrolige. Zvezdu je do pobjede predvodio Miloš Teodosić sa 16 poena i 11 asistencija, a pratili su ga Luka Mitrović i Šabaz Nejpir sa po 11 poena.

Kod Bajerna bolji od ostalih bio je Karsen Edvards sa 16 poena.

Obje ekipe imaju skor od po dvije pobjede i četiri poraza.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati Barseloni, dok će Bajern gostovati Makabiju.

Zvezda je u utakmicu Evrolige protiv Bavaraca i dva uzastopna poraza od "vječitog" rivala, počela vrlo loše. Poslije početnog vođstva tim Janisa Sferopulosa imao je mnogo problema u organizaciji napada, dok je Bajern s druge strane predvođen Edvardsom i Ibakom postepeno sticao prednost.

Crveno-bijeli, pred oko 15.000 gledalaca u Areni, nikako u prvih 20 minuta nisu uspjeli da pronađu dobar ritam, čak su se i s tribina povremeno čuli zvižduci, prije svega upućeni Šabazu Nejpiru zbog loših odluka, teških šuteva i izgubljenih lopti.

Sferopulos je vidno dekocentrisanom Amerikancu davao minutažu, međutim, on to nije uspio da iskoristi i podigne nivo igre.

Zvezda je i pored loše igre, usljed nervoze i velike želje za pobjedom, uspjela da poluvremena da održi rezultatski priključak, najviše zahvaljujući najiskusnijem Milošu Teodosiću, kapitenu Luki Mitroviću. Poluvrijeme je završeno trojkom Adama Hage uz svuk sirene za 33:35.

Crveno-bijeli nisu uspjeli da zadrže momentum iz završnice prvog poluvremena, Bajern je to apsolutno iskoristio i stigao do čak 14 poena prednosti. Djelovalo je u tim trenucima da Zvezda nema snage da se vrati, Bonga, Vajler-Beb i Edvards pogađali su s distance, ali je domaćin agresivnijom odbranom uspio da podigne nivo igre.

Na početku posljednje deonice Rokas Giedraitis pogodio je za dva poena uz dodatno slobodno bacanje, a potom je i Teodosić trojkom donio izjednačenje.

Zvezda novom trojkom Teodosića i Jaga s linije za slobodna bacanja preokreće rezultat i dolazi do pet poena prednosti. Bajern je potom s linije penala i poentiranje Bonge s niskog posta došao do novog izjednačenja.

U posljednji minut ušlo se sa poenom prednosti za Crvenu zvezdu, pošto je Teodosić s linije za slobodna bacanja pogodio jedno. Bajern u narednom napadu nije pronašao rješenje, da bi na 19 sekundi do kraja Jago dos Santos sa osam metara pogodio za tri i doveo crveno-bijele do vođstva od 72:68.

Bajern je poslije tajm-auta preko Bolmara pokušao brzo da poentira, ali bek gostiju nije poentirao, pa je na drugoj strani poslije faula Bolmboj potvrdio prvi trijumf u Evroligi nakon dolaska Sferopulosa na klupu crveno-bijelih.

20:39

Ova petorka je vratila Zvezdu u životu

Kada je Bajern u trećoj četvrtini dominirao i odmicao, Janis Sferopulos sklopio je kockice izvevši na teren Jaga, Teodosića, Gedraitisa, Tobija i Mitrovića. Taj tim je uspeo da, za početak, zaustavi goste, a onda i da donese nedeljama iščekivanu pobedu crveno-belima.

Izvor: MN PRESS

20:35

Ovako je to večeras radio Teodosić

20:34

Konačno, pobeda!

Crvena zvezda nedeljama je čekala ovu pobedu! Posle četiri uzastopna neuspeha u Evroligi i posle dva, veoma bolna poraza od Partizana u "večitom derbiju", Miloš Teodosić je ušao u Štark arenu rešen da ne izgubi, a Jago je u trećoj četvrtini ušao u igru odlučan da pokaže da zaslužuje da igra ispred Šabaza Nejpijera. I obojica su dokazali šta su hteli!

Teo je završio meč sa 16 poena, 11 asistencija i sa prelomnim trojkama u Zvezdinom povratku sa minusa od čak 14 poena (u 25. minutu). Konačan i odlučujući udarac Bajernu zadao je Jago Dos Santos, koji je zaista poslao među rezerve Nejpijera i pogodio trojku za pobedu, za 72:68 na 20 sekundi do kraja!

20:29

KRAJ - ZVEZDA JE POBEDILA BAJERN!

Konačan rezultat je 74:68 za crveno-bele!

20:29

ON JE ODLUČIO!

Jago Dos Santos je trojkom odlučio još jednu burnu završnicu - ovog puta završenu pobedom Zvezde posle mesec dana u Evroligi!

Izvor: MN PRESS

20:27

Bolmaro promašuje, Zvezda je pred pobedom!

Bolomboj na liniji penala "overava" pobedu Zvezde

20:25

BUM! JAGO DOS SANTOS!

SA OSAM METARA, ZA ZVEZDINO VOĐSTVO OD 4 RAZLIKE!

Još 17 sekundi do kraja, a Brazilac je dao potencijalno odlučujući koš, nakon Teovog dodavanja! Šutirao je iz ugla, lopta je dugo letela i kad je prošla nastao je delirijum!

20:23

Teo promašuje prvo, pogađa drugo bacanje

Zvezda vodi 69:68 na 50 sekundi do kraja.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

20:21

POTPUNA DRAMA - NEREŠENO!

Leandro Bolmaro pogodio je za izjednačenje (68:68) na minut i 15 do kraja.

Izvor: MN PRESS

20:20

Loš napad Zvezde, Teo nije pogodio

Jago Dos Santos dugo je driblao loptu, dodao Teo, a on sa skoro 10 metara pogodio samo "prvi" obruč. Još minut i po do kraja, Zvezda vodi "plus 2"

20:17

TEODOSIĆ!

Uzeo je stvar u svoje ruke!

Teodosić je pogodio još jednu trojku, za Zvezdinih "plus 4" (68:64) na 2:48 do kraja! To je bio njegov 15. poen.

Pablo Laso zove tajm-aut uoči odlučujuće faze utakmice.

Izvor: DS/© MN press, all rights reserved

20:15

Zvezda vodi poen razlike

Na tri i po minuta do kraja, Bolmaro pogađa sa linije penala za samo poen razlike

20:07

Preokret!

Luka Mitrović vratio je loptu u koš, za vođstvo 61:60! Potom je sa Dos Santosom kombinovao, a Tobi je sada konačno pogodio, ta 63:60!

Još šest minuta i 15 sekundi!

Ogroman posao uradila je Zvezdina petorka Jago - Teodosić - Gedraitis - Tobi - Mitrović

Izvor: DS/© MN press, all rights reserved

20:06

Drama!

Bajern vodi 60:59 dok odmiče 33. minut.

Tobi je promašio zicer za Zvezdino vođstvo, a Bajern na drugoj strani sada promašuje trojke

20:03

TEODOSIĆ!

Nerešeno je, 59:59! Trojka Miloša Teodosića koja je potpuno istopila čak 14 poena prednosti koliko je imao Bajern u 25. minutu (52:38)

20:00

Teo za Gedraitisa, za "minus 3"!

Miloš stvara poene u ovim trenucima, a srpski tim se vratio opet na posed zaostatka (56:59) u prvom napadu 4/4. Litvanac je odmah na drugoj strani iznudio prekršaj Serža Ibake.

19:57

Zvezda se skroz vratila, Bonga odbija nalet!

Davidovac je poentirao posle ofanzivnog skoka za (53:56), a onda je Bonga pogodio svoju treću trojku za 53:59. Kraj treće četvrtine.

19:55

Eksplozija Arene!

Dos Santos pogađa trojku posle kontre, za Zvezdinih "minus 5" (51:56) na minut i po do kraja 3/4!

19:53

Litvanac budi Zvezdinu nadu!

Jago Dos Santos dodao je loptu Gedraitisu u brzom napadu domaćina, završenom košem za "minus 8" (48:56). Na dva i po minuta do kraja treće četvrtine, Zvezda ima vremena da preokrene stvari, ali mora da nađe ritam u igri i samopouzdanje.

Izvor: MN PRESS

19:50

Davidovac poklanja, Bajern prihvata

Davidovac poklanja loptu Bajernu u kontri, a Gedraitis u odbrani obruča čvrsto faulira Vejlera-Baba, za dva penala (43:56).

Šabaz Nejpijer je u međuvremenu pogodio trojku i pokušao da se uvede u šuterski ritam, ali promašio pokušaj sa poludistance u sledećem napadu.

19:47

Trojka na trojku... Bajern odmiče i odmiče

Isak Bonga, Leandro Bolmaro (dve) i Karsen Edvards ubacili su četiri timske trojke Bajerna za četiri minuta 3/4. Potom je Edvards pogodio uz prekršaj, za maksimalnih "plus 14" gostiju, 52:38.

Izvor: MN PRESS

19:44

Bajern nastavlja da rešeta - Bolmaro

Još jedna trojka gostiju, za vođstvo 46:34 u 24. minutu. Prethodno je Bolomboj iskoristio jedno od dva slobodna bacanja, a Luka Mitrović se žali na povredu prsta.

19:42

Bajern dominira, Arena zviždi Zvezdi!

Trojke Bolmara, pa Edvardsa (3/4), za Bajernovo vođstvo 41:33, a onda i serija grešaka crveno-belih u odbrani... Bajern je uhvatio dva ofanzivna skoka i posle drugog je Devin Buker ukucao loptu za "plus 10" Nemaca, (43:33). Najglasniji zvižduci domaćima do sada.

Sferopulos traži tajm-aut u 23. minutu.

19:24

Hanga uz zvuk sirene!

Mađarski košarkaš pogodio je u poslednjim trenucima druge četvrtine, za oduševljenje Arene i za Zvezdinih "minus 2" na poluvremenu (33:35).

Vidljivo uzdrmana, Zvezda je u prve dve četvrtine promašila niz lakih polaganja, slobodnih bacanja (7/11), pogodila svaku šestu "ispaljenu" trojku (2/13) i očigledno je da se veoma muči.

Ipak, trojka Adama Hange u poslednjim trenucima dala je energiju i ekipi i navijačima. Najefikasniji igrač Zvezde bio je Luka Mitrović sa devet poena, pratio ga je Šabaz Nejpijer sa šest, Miloš Teodosić ubacio je pet, Džoel Bolomboj takođe 5...

Na drugoj strani, Bajern je ubacio šest trojki iz 15 pokušaja, a najvažnije poene postigli su Karsen Edvars (10) i Serž Ibaka (8). Imali su Bavarci u dva navrata po devet poena prednosti, ali je Zvezda uspela da u svojim naletima smanji tu razliku na posed zaostatka.

Izvor: MN PRESS

19:18

20' Četvrto Zvezdino promašeno polaganje

Tedosić je "izbacio" Džoela Bolomboja u kontru, a on je promašio slično kao Tobi u ranijoj fazi meča. Bajern vodi 35:29

19:13

Bajern opet u naletu - trojka na trojku

Nik Vejler Bab i Andreas Obst "vezali" su Bajernove trojke, za vođstvo 35:26 na 2:21 do poluvremena. Ekspresno je nemački tim vratio svoje najveće vođstvo, a u međuvremenu je Nejpijer promašio još jedan šut

Izvor: MN PRESS

19:12

Nejpijer se muči

Promašio je jedno, pa drugo slobodno bacanje, pa je njegov šut nepropisno blokiran posle prodora nakon ofanzivnog skoka... Zvezda je na "minus 3" (26:29) na tri i po minuta do poluvremena

Izvor: MN PRESS

19:06

Teodosić traži podršku i vraća Zvezdu!

Luka Mitrović na Teovu asistenciju pogađa za "minus 5" (22:27), a Zvezda uz probuđenu Arenu prilazi i na "minus 3" (24:27), zakucavanjem Džoela Bolomboja! Još pet minuta do poluvremena.

19:03

Zvižduci Arene, dok raste vođstvo Bajerna!

Serž Ibaka je posle ofanzivnog skoka postavio Bajernovih 27:19, uz sve glasnije zvižduke u Štark areni.

19:02

U Areni se hvataju za glavu zbog Tobija

Zvezdin centar ušao je u meč u šuterskom kontraritmu. Promašio je dve trojke, a onda je promašio i potpuno "čist" zicer, zbog čega su se u Areni hvatali za glavu.

Bajern vodi 22:17 u 14. minutu.

Izvor: Euroleague.tv Izvor: Euroleague.tv

18:52

Davidovac!

Pogodio je svoju prvu trojku na utakmici, za Zvezdinih "minus 4" (15:19) na startu druge četvrtine.

Izvor: DS/© MN press, all rights reserved

18:51

Serž Ibaka pokazuje Areni klasu

Serž Ibaka pogodio je uz zvuk sirene za kraj prve četvrtine, za vođstvo Bajerna 19:12. Bivši španski reprezentativac ubacio je preko Majka Tobija.

Prethodno je Teodosić izgubio loptu u poslednjem posedu u prvoj četvrtini, a nakon što je Zvezda prethodno preživela "otvorenu" trojku Nilsa Gifaja iz ugla za Bajernovih "plus 8".

18:47

9' Nejpir promašuje, Jago Dos Santos ulazi

Bajern vodi 14:12 pred poslednji minut prve četvrtine.

U završnici prve četvrtine, napadesrpskog tima pokretaće Brazilac i u prvom posedu je dodao loptu Teodosiću, koji je lako poentirao, prodorom kroz odbranu Bavaraca.

18:44

5' Bajern vodi, rastrzan početak

Nekadašnji NBA as Serž Ibaka pogodio je za vođstvo Bajerna 11:8 nakon šest i po minuta košarke. Prethodno je takođe njegovim košem nemački tim poveo 9:8. Ekipe odlaze na prvi tajm-aut.

Dosta grešaka na startu meča, na obe strane. Miloš Teodosić ulazi na teren.

18:35

2' Hanga krade, Hanga promašuje!

Pri Zvezdinom vođstvu 2:0, Mađar je ukrao loptu, pretrčao sa njom ceo teren i promašio polaganje. Uvodi se u ritam, ali je odmah primetno koliko je nedostajao timu.

18:32

I otac Luke Dončića je tu

"Mi ovde jedno ne shvatamo", poruka je oca Luke Dončića sa utakmice Zvezde.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

18:05

Veliko pojačanje za Zvezdu!

Oporavljeni Adam Hanga je u timu za meč Zvezda - Bajern! Jako važan košarkaš crveno-belih propustio je zbog povrede derbi protiv Partizana, a njegov povratak uticaće pre svega na čvrstinu crveno-belih u odbrani, gde je bilo mnogo problema u njegovom odsustvu i bez takođe povređenog Branka Lazića.

Za razliku od njega, na terenu nema još povređenih Lazića, Nemanje Nedovića, kao i večeras prekobrojnog Dalibora Ilića. Ovo je sastav Zvezde za Bajern: Teodosić, Hanga, Davidovac, Kuzmić, Simonović, Nejpir, Jago, Tobi, Bolomboj, Mitrović, Gedraitis, Lazarević.

Izvor: MN PRESS

17:35

Legenda na klupi gostiju

Trener nemačkog tima od ove sezone je slavni šef struke Real Madrida, Španac Pablo Laso, i pod njegovim vođstvom Bavarci su do sada pobedili Albu kod kuće i Baskoniju u gostima, dok su u međuvremenu gubili na gostovanjima Panatinaikosu, Barseloni i protiv Fenerbahčea kod kuće. Bajern je stigao u Štark arenu kao 12. na tabeli.

Izvor: MN PRESS

17:32

Vraćaju se Nedović i Hanga?

Dan uoči utakmice, snimak sa treninga Zvezde nagovestio je da bi mađarski i srpski košarkaš ipak mogli da se oporave od povreda i da zauzmu svoje mesto u timu posle kratkih pauza.

Ovako je Nedović trenirao u "Basket sitiju"

Pogledajte

00:18
Nemanja Nedović na treningu Zvezde
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

17:29

Dobro došli u tekstualni prenos

Duel Crvena zvezda - Bajern počeće u 18.30 i nosi sa sobom apsolutni imperativ pobede crveno-bellih. Tim sa Malog Kalemgedana ostvario je samo jednu pobedu u Evropi, protiv Asvela, a potom je "vezao" četiri poraza, uključujući i neuspeh protiv Partizana, posle kojeg je opet izgubio od Partizana.

Stoga, Zvezda ulazi u večerašnji meč sa skorom 1-4 i sa opasnošću da ako konačno ne ostvari pobedu veoma brzo može učešće u Evroligi da učini samo revijalnim, iako je tek početak novembra.

UKRATKO

  • Zvezda - Bajern 74:68
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije