• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Flaster ili so na ranu? Meč istine u "Areni", a sa druge strane košarkaški genije!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zbog svega što tek očekuje Crvenu zvezdu ove sezone, pobjeda u meču sa Bajernom ne bi smjela da se dovede u pitanje!

 Crvena zvezda mora da pobijedi Bajern Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MN Press

Crvena zvezda traži izlaz iz krize! Nakon uvodne pobjede u Evroligi u meču sa, sada se već vidi preslabim, Asvelom, uslijedili su porazi. Redom su pobeđivali Žalgiris, Monako, Virtus i ono što je najviše zaboljelo - Partizan. Nakon poraza i u ABA ligi od Partizana meč sa Bajernom od 18:30 na domaćem terenu je duel u kome se pobjeda ne dovodi u pitanje!

Veliki je pritisak na crveno-bijelima koje već ovo podsjeća na start prošle sezone kada su uvodna četiri poraza u Evroligi bila prekinuta pobjedom nad Bajernom. Ipak tada se nije nastavilo sa pobjedama nego je poraz u ABA ligi presudio treneru Vladimiru Jovanoviću, a stigao je Duško Ivanović. 

Sada je Duško Ivanović bivši, a tu je Janis Sferopulos koji je krenuo pobjedom nad FMP-om, a zatim je dva puta poražen u derbijima. Prvi put tijesno, drugi put vrlo komotno. 

NE CVJETA CVIJEĆE NI U NJEMAČKO PREDUZEĆE

Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena Pablo Laso preuzeo je na početku sezone Bajern, ali nisu Bavarci blistali od početka godine. Savladali su timove sa dna tabele Albu i Baskoniju, a poraženi su od Panatinaikosa i Fenerbahčea, dok ih je Barselona razbila. Nije još Laso uspio da u napadu stvori igru kakva se očekuje, pa se ovaj tim muči sa realizacijom. 

Ipak, odlično se uklopio NBA veteran Serž Ibaka, koji je za Lasa već igrato 2011. tokom lokauta i sada će Zvezda imati mnogo muke da ga odbrani. Vidjeli smo da to protiv Frenka Kaminskog nije išlo...

"Dueli sa Zvezdom su uvijek evroligaški klasici za mene. Igraju kod kuće u sjajnoj atmosferi i veoma agresivno. Promijenili su trenera, što uvijek pogura tim, jer igrači žele ponovo da se dokazuju. Janis je vjerovatno napravio neke promjene. Ima izvanredne igrače na raspolaganju na svakoj poziciji, poput Teodosića, Nejpira, Hange, Davidovca, Bolomboja i Tobija. Znamo koliko teško će biti da se igra u Beogradu i da moramo da budemo na najvišem nivou da bi vratili pobjedu u Minhen", rekao je Laso pred ovaj meč. 

POBJEDA JE FLASTER NA RANU, PORAZOM SE IDE U KRIZU! 

Crveno-bijeli su realno gledajući imali sasvim solidan raspored do sada u Evroligi i nisu ga iskoristili. Nisu iskoristili ni kiks Partizana u ABA ligi protiv Mege, a nakon ove utakmice ih čeka duel u regionalnom takmičenju sa jedinom neporaženom ekipom ove sezone. Budućnost dolazi u Beograd sa namjerom da pobjedom pokaže da može da se nosi sa beogradskim evroligašima, a pogotovo će Crnogorci doći motivisani ako ni u meču sa Bajernom Zvezda ne pokaže reakciju. 

Pobjeda bi donijela samopouzdanje timu, ali i navijačima koji bi u tom slučaju najvjerovatnije prilično dobro napunili "Arenu" u nedjelju u meču protiv Budućnosti. U slučaju da Pablo Laso odnese bodove iz Beograda, kriza crveno-bijelih će biti samo dublja. Od 18:30 tim sa Malog Kalemegdana čeka jako, jako bitan meč. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC