• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Crvene zvezde se oglasio: Nema potrebe za panikom!

Autor Dragan Šutvić

Branko Lazić pričao je o situaciji u Crvenoj zvezdi, promjeni trenera, navijačima...

 branko lazić crvena zvezda intervju  Izvor: TV Prva/screenshot

Crvena zvezda je u padu forme, poslije ubjedljive pobjede protiv Asvela i nekoliko trijumfa u ABA ligi došli su porazi u dva uzastopna derbija od Partizana. Prvo u Evroligi, pa onda i u regionalnom takmičenju. Pred te mečeve došlo je i do smhene trenera i Janis Sferopulos zamuhenio je Duška Ivanovića.

O svim tim problemima i dešavanjima u klubu pričao je Branko Lazić. Kapiten ekipe koji je trenutno van tima zbog povrede rebra.

"Dobro sam, još uvijek sam na poštedi, tek je deseti dan od povrede. Neke prognoze su da će za to trebati oko mjesec dana. Odradiću pregled početkom nedjelje, nadam se da će ići u dobrom smjeru, dajem sve od sebe da skratim period oporavka. Slomio sam rebro na meču protiv FMP-a. Desilo se u posljednjim sekundama, to je život, sport, idemo dalje", rekao je Lazić na početku razgovora za "TV Prva".

Osvrnuo se zatim na početak sezone.

"Nisam mogao da pretpostavim da će biti ovako, nadali smo se da će biti bolje, od početka sezone izdešavalo se dosta tih nekih stvari. Okupljanje smo počeli nekompletni, na svakih sedam dana neko se vraćao iz reprezentacije, uigravali smo se u hodu, zadesile su nas povrede. Samo nekoliko treninga odradili smo kompletni, uzelo je to maha i za rezultate, došlo je do promjene trenera. Tim je promijenjen, treba vremena za uigravanje, za novi sistem, sve novo, treba biti strpljiv. Vrijeme radi za nas na neki način."

Vjeruje da će sve doći na svoje vrlo brzo.

"To su neke stvari koje se dešavaju, ne možemo da utičemo na to. Bile su tu neke sitne povrede koje su neke igrače izbacili iz stroja, mi drugi smo morali da preuzimamo te uloge, pa kad se oni vrate, onda se u sekundi vraćaš na staru ulogu, neki stari način igre.Dosta turbulentno sa te strane, biće sve okej, nema potrebe za panikom, za bilo čim, duga je sezona, prošao je prvi mjesec, jun je daleko, ima vremena da sve ispravimo i da se vratimo na put na koji želimo i da očekujemo te postavljene ciljeve."

Bilo je i poređenja sa prošlom sezonom.

"Navijači jesu stroži, spominjete decembar prošle godine i tada je takođe bilo turbulentno i imali smo promjenu trenera, ali je sve to poslije došlo na svoje. Imali smo dosta propuštenih šansi i dobijenih utakmica što nas je koštalo plasmana u top8 u Evroligi. Kako smo krenuli, na kraju je bilo okej. Što se tiče forme od prošle i ove godine, naravno da navijači očekuju bolje od starta. Ponavljam, dosta je novih igrača, treba svi da se uklopimo, da 'kliknemo' i treba vrijeme. I ponovo novi trener."

Uporedio je Ivanovića i Sferopulosa.

"I jedan i drugi insistiraju na nekim detaljima, Janis više na tranziciji i bržoj igri i po cijenu greške, to je bilo i evidentno na dva derbija sa mnogo izgubljenih lopti. Potrebno je strpljenje da se naviknemo jedni na druge, siguran sam da ćemo se vratiti na pravi put u kratkom periodu i da ćemo nastaviti tamo gdje treba. Obradovaće i mene povratak na teren."

Crveno-bijele u četvrtak (18.30 časova) čeka meč sa Bajernom u Areni. Nada se da će dvorana biti ispunjena.

"Mnogo je važno da tokom cijele sezone dobijemo podršku, uz njih, uz naše navijače smo dosta jači i opasniji. Drugi igrači i timovi se dive toj atmosferi i to je dokaz koliko su nam važni na svim mečevima, ne samo na Evroligi. Nadam se i pozivam ih da dođu i protiv Bajerna i na sve ostale mečeve, svima je to potrebno", zaključio je Lazić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC