• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajice" počinju kvalifikacije za EP 2025, selektor poručuje: Nov sam u ekipi kao i neke igračice, potrebno je vrijeme!

Autor Dragan Šutvić

Ženska košarkaška reprezentacija BiH će u prva dva kola kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2025. godine odmjeriti snage sa Crnom Gorom i Luksemburgom.

 košarkašice bih kvalifikacije za ep miloš pavlović najava  Izvor: KS BiH

Ženska košarkaška reprezentacija, pod komandom novog selektora Miloša Pavlovića, počinje ovog novembra kvalifikacioni ciklus za Eurobasket 2025.

"Zmajice" će 9. novembra dočekati Crnu Goru, dok će tri dana kasnije gostovati Luksemburgu. U ovoj kvalifikacionoj grupi nalazi se i selekcija Švajcarske, a plasman na kontinentalnu smotru izboriće osam pobjednika grupa, te četiri najbolja drugoplasirana tima.


Evropsko prvenstvo igraće se od 19. do 29. juna 2025. godine u Češkoj, Njemačkoj, Grčkoj i Italiji.

"Imamo novog selektora, novu ekipu i biće potrebno dosta rada, energije, volje i želje. Vjerujem da će ekipa imati korektne pripreme za ovaj ciklus kvalifikacija, na zadovoljavajućem nivou, bez obzira što Košarkaški savez BiH uvijek ima probleme sa finansijama. Nadamo se da ćemo sljedeće godine imati stabilan budžet, uz pomoć države, što bi donijelo određene razultate. Imamo već određena ohrabrenja", rekao je predsjednik KS BiH Dalibor Miloš na konferenciji za novinare.

Selektor Pavlović ističe da je Crna Gora favorit, kako u prvom kvalifikacionom duelu, tako i tokom cijelog ciklusa.

"To, međutim, ne znači da ćemo se mi povući. Imamo određene kvalitete koje ćemo probati da iskoristimo na terenu. Ekipa je dosta promijenjena, radi se o spoju mladih i iskusnijih košarkašica. Čekamo još četiri igračice da nam se priključe. Nemamo mnogo vremena za uigravanje, ja sam nov u ekipi, kao i neke igračice i biće nam potrebno za uigravanje. Vjerujem u uspjeh, ako ništa da protiv Crne Gore pokažemo karakter o kojem pričamo, a pobjeda bi nam donijela zaista mnogo. Sigurno je da se nećemo predati unaprijed", istakao je komandant bh. tima, naglasivši da je od Saveza dobio zeleno svjetlo da se u reprezentaciju dovede naturalizovana igračica, ali da nijedna košarkašica koja je bila dostupna na tržištu nije željela da se obaveže na duži period.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC